pec zwolle verrast met winst op psv

PEC Zwolle heeft zaterdagavond met 3-1 gewonnen van PSV. In het IJsseldeltastadion in Zwolle scoorden Drost, Broerse en Rienstra voor de thuisploeg. De Jong benutte namens PSV een strafschap.

PEC Zwolle begon sterk aan de wedstrijd, maar kwam in de 32e minuut wel op een 0-1 achterstand. Broerse maakte een domme handsbal en Luuk de Jong mocht namens PSV aanleggen vanaf elf meter. De spits faalde niet en bracht de bezoekers uit Eindhoven op een 0-1 voorsprong.

Nog voor rust wist de ploeg van trainer Ron Jans orde op zaken te stellen. Jesper Drost schoot op doel en PSV-doelman verkeek zich op het schot, waardoor het bij rust 1-1 stond.

Na een uur spelen maakte Joost Broerse zijn fout uit de eerste helft meer dan goed door de 2-1 te maken. PSV kreeg vervolgens nog enkele kansen en er werd zelfs een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar het was PEC Zwolle die er met de winst vandoor ging. Rienstra stiftte vlak voor tijd de bal prachtig binnen, waardoor Zwolle na vijf speelronden evenveel punten heeft als koploper PSV.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.