open dag bij wijngaard de landman in raalte

Bij wijngaard de Landman in Raalte kun je zondag druiven kijken. Tussen 11.30 uur en 17.00 uur kun je een rondleiding door de wijngaard krijgen, uitleg over het snoeien en onderhoud van de eigen wijngaard, uiteraard druiven proeven, pruverie van jonge wijnen gemaakt met de nieuwste vinificatie technieken, wijnen uit Piemonte Italië.

Het Raalte Wijn en Biermakersgilde geeft uitleg over het zelf wijnmaken, er is een streekproduktenmarkt en er is verkoop van wijn. De Wijnkristal uit Heino presenteert bijzondere Noord Europese Wijnen en adviseert uit met de juiste wijn bij uw favoriete gerecht. Volop proeven en genieten met een muzikale omlijsting van live gitaar en pianomuziek. Vanaf 11.30 uur bent u van harte welkom aan de Tolhuisweg 17 te Raalte (zijweg Wijheseweg). Gratis toegang.

2014 lijkt een mooi wijnjaar

De druiven hebben een prachtig voorjaar gehad en voldoende zon in de zomer. De regenachtige augustusmaand was wat minder. De mooie septemberdagen hebben dat weer ruimschoots goed gemaakt. De witte Solaris druiven zijn nu rijp om te oogsten. Ondanks de kleine oogst door de nachtvorstschade is het alcohol potentieel met 11% procent in de trossen die er wel hangen prima.

De blauwe regendruiven bereiken hun rijpheid maar hebben nog zeker 2 weken nodig om voldoende zuur af te bouwen en het suikergehalte nog. De wijngaard ligt er prachtig bij dit jaar, meldt wijngaardenier Ralph Mulders.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.