ook olster feest in 2015

Het Olster Feest komt in 2015 weer op de kalender. Het dak ging er af, dit weekend in Olst. Veel mensen hebben bij de organisatoren aangedrongen op herhaling van de festiviteiten in 2015.

De Stichting OlsterFeest had een zeer divers programma op poten gezet. De Appelloop vormde de aftrap van de feestweek, waarna burgemeester Ton Strien de eerste activiteit van de Stichting OlsterFeest opende: op donderdagavond een dorpsdiner met een modeshow van “Bij de Buren”.

Met een volle tent een goed begin. De aansluitende bier- en brownieproeverij was een schot in de roos. Vervolgens op vrijdagmiddag de ridderspelen voor de basisschoolkinderen, met maar liefst 12 verschillende onderdelen. En dankzij het mooie weer konden ook een aantal spelletjes buiten worden gehouden.

Vrijdagavond het uitverkochte filmdiner georganiseerd door ’t Filmhuis (Nut) en in de feesttent de avond voor jongeren met dj’s en lichtshow. De zaterdagavond: uitverkocht en helaas moesten veel mensen die nog geen kaart hadden worden teleurgesteld. De coverband ZekerZ zorgde meteen na de eerste klanken voor een enthousiast dansend publiek, met twee dj’s en de boerenrockband Ritn Ditn bleef de stemming er tot aan het eind goed in.

De laatste dag van het OlsterFeest startte met het shantykoor De Stuwzangers. Een enthousiast mannenkoor uit Vilsteren dat de zaal – waar iets meer grijs te zien was – liet meedeinen. Rond het middaguur startte de IJsselrit, een rit waaraan zo’n 20 klassieke, in het zonlicht blinkende, zelfbouwauto’s meededen.

En nieuw op zondag het open podium, met twee podia om het publiek niet op muziek te hoeven laten wachten. Het vergt wat meer organisatie en veel inzet van de geluidsspecialisten, want die moeten steeds opnieuw en in korte tijd, de muziek inregelen. De Harmonie, zangkoor Nobiz en Apollo zorgden voor een goede start. Vervolgens nieuw talent, Brandnew, the Jukeboxes en het trio Davin, Luc en Eric.

Cool 24, een bigband die populaire muziek speelt, blies met veel blaasinstrumenten, twee zangeressen en een zanger het dak er af. De volle tent was het eens: zo lang mogelijk doorspelen. Maar dat was de opzet niet. Ook de pop-rock band That’s It uit Olst stond te popelen om te spelen en ook die band wist het publiek enthousiast te houden.

De afsluiting van de zondag was voor Nie Wies, een boerenrockband uit Olst. Met stevige muziek van Normaal, Jovink, maar ook van The Beatles zorgden zij voor een perfecte afsluiting van een geweldig feest.

Meer foto's