Home / archiefcentraal / olst wijhe in race voor landschapsprijs

olst wijhe in race voor landschapsprijs

De prijs wordt uitgereikt op 2 oktober. Met het uitreiken van de landschapsprijs wil Landschap Overijssel de winnende gemeente in het zonnetje zetten en andere gemeenten stimuleren om zich extra in te zetten voor het onderhoud en de kwaliteit van haar landschap.

De gemeente Hof van Twente is onder andere genomineerd omdat zij ondanks de financieel moeilijke tijden landschapsonderhoud op de agenda zet en substantieel budget hiervoor vrijmaakt. De gemeente Olst-Wijhe onderscheidt zich vanwege haar vernieuwende manier van financiering van landschapsprojecten en de krachtige regionale samenwerking met de gemeenten Raalte en Deventer. De gemeente Twenterand heeft een sterk landschapsontwikkelingsbeleid en laat in de planvorming en uitvoering de lokale krachten van burgers en ondernemers goed uit de verf komen.

De jury beslist wie van de genomineerden de Landschapsprijs in ontvangst gaat nemen. De jury onder leiding van Martin Knol, voorzitter van Landschap Overijssel, bestaat verder uit deskundigen op het gebied van landschap in Overijssel; gedeputeerde Hester Maij, wethouder Eric Kleissen van de gemeente Dinkelland en directeur Dirk Baalman van het Oversticht. Kleissen neemt deel aan de jury omdat de gemeente Dinkelland vorig jaar de Gemeentelijke Landschapsprijs won.

De prijsuitreiking is een onderdeel van de Contactdag Gemeenten die op 2 oktober plaatsvindt in de gemeente Dinkelland. De prijs bestaat uit een boom en een geldbedrag van vijfduizend euro en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.