nog veel vlinders dankzij mooi weer

Dankzij het mooie weer van de laatste weken, zijn er nog veel vlinders te zien. Dat concludeert natuurliefhebber Gerard Broekgerrits. De vlinder op de foto kwam hij tegen tijdens een wandeling rondom het natuurgebied bij Herxen.

Vorige week spotte Broekgerrits een kolibrievlinder in Raalte-Noord. Die ging van bloem naar bloem om met zijn roltong de nectar te verzamelen.

Ook de ijsvogels hebben volgens Broekgerrits een goed broedseizoen gehad. “In nog geen week tijd heb ik er drie gezien. Een bij het Overijssels Kanaal tussen Raalte en Heeten en twee bij het natuurreservaat bij Herxen.”

Overigens, nu we het er toch over hebben: Op de hoek van de Dorpsstraat en de Holterweg in Heeten, in de wilde tuin, is een bijenmengsel gezaaid door Herman Hunneman. “Ook heb ik er zo’n 40 vlinderstruiken geplant en in het voorjaar een insectenhotel gebouwd van een paar houtpallets en geplaatst. Nu zijn zo’n 40 geboorde holletjes gevuld door wilde bijen. Per holletje worden er zo’n 5 a 6 celletjes gemaakt waarin eerst voer en vervolgens een eitje wordt gelegd en daarna wordt het holletje met zand dichtgemetseld.”

“Dit betekent dat er in het voorjaar zo’n 400 wilde bijen uitkomen, eerst de mannetjes en daarna de vrouwtjes, die gelijk door de mannetjes bevrucht worden zodat een nieuwe cyclus van start gaat.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.