nieuwe cursussen bij de tekenpraktijk

Ongeveer een jaar geleden is Yvonne Schouten begonnen met haar Tekenpraktijk in Wijhe. Tekenen komt steeds meer ‘in’. Zo zijn er bijvoorbeeld kleurboeken voor volwassen te koop.

Yvonne Schouten over kleuren: Kleuren van kleurplaten is een ontspannen bezigheid. Maar kleur is meer dan dat alleen. Onze stemmingen, levensenergie, werklust, gezondheid en welzijn kunnen door de energie van kleur beïnvloed worden. Door kleur laat je iets zien van jezelf wat je voorradig hebt of juist wilt hebben en nodig hebt. Kleur kan ook een signaalfunctie hebben. Van oudsher is het werken met kleur een middel tot genezing bijvoorbeeld in de aurakleurtherapie. Kleurboeken voor volwassen vind ik daarom een goede ontwikkeling.

Veel mensen willen wel tekenen maar weten niet hoe te beginnen. De cursussen bij De Tekenpraktijk worden zó aangeboden dat tekenervaring niet nodig is. Overigens wordt er niet alleen getekend bij De Tekenpraktijk. Ook wordt er gewerkt met materialen als pastelkrijt, ecoline en verf. Begin oktober start een cursus creatief vormgeven. Dit is een leuke en boeiende cursus waar je leert je vrij en creatief te uiten. In samenwerking met Landstede Raalte zijn er ook twee dagworkshops te volgen in het dorpshuis van Heino. Eén dagworkshop staat in het teken van de filosofie van de beroemde Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser. Je maakt dan een mooi, kleurrijk kunstwerk. Ook is er een workshop ‘Aboriginals’. Met behulp van de stippeltechnieken van dit oude volk uit Australië maak je werkstukken met juist hele aardse kleuren. In november is er ook nog een dagworkshop ‘in je kracht staan’. Middels tekenen ga je onderzoeken hoe jij in je kracht staat en wat je daarbij kan helpen.

Geïnteresseerden kunnen op vrijdagavond 27-9 een kijkje komen nemen in het atelier van De Tekenpraktijk op de Pimpernel 11 te Wijhe. Ook kunt u op de website kijken: staging2.detekenpraktijk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.