nieuw heeten speelt knap gelijk tegen de koploper

Nieuw Heeten heeft de uitwedstrijd in klasse 5A tegen AVC Heracles uit Almelo met 2-2 gelijkgespeeld. Nieuw Heeten won vorige week nog voor het eerst van Langeveen met 3-0. Heracles won alles tot nu toe met ruime cijfers en was daardoor nog koploper.

Heracles moest als koploper laten zien waarom het de afgelopen wedstrijden zo makkelijk won. Het was echter Nieuw Heeten dat het initiatief nam in de eerste helft. Het was dan ook Nieuw Heeten dat verdiend op voorsprong kwam door Juul Kruiper. Hij schoof een corner bij de tweede paal beheerst binnen. Nieuw Heeten was de hele eerste helft voetballend beter, maar wist haar kansen niet te verzilveren. Vlak voor rust kreeg een speler van Heracles zijn tweede gele kaart, rood! Zo leek het makkelijk te worden voor Nieuw Heeten, maar het tegenovergestelde gebeurde.

Heracles kwam met tien man zeer fel uit de kleedkamer en zette het ongeconcentreerde Nieuw Heeten flink onder druk. Dit resulteerde in de 1-1 via een mooi afstandschot. De tweede helft verliep erg rommelig en via een snelle counter kwam Heracles zelfs op een 2-1 voorsprong. Dit was binnen tien minuten na rust. De overwinning was echter niet binnen, want via een prachtige aanval en een voorzet van Koen Kemper kopte wederom Juul Kruiper raak, 2-2. Heracles liet zich nog gaan in de slotfase door na trappen. Een domme rode kaart, maar de wedstrijd was al gespeeld en eindigde zo in 2-2.

“Eigenlijk hadden we het over de streep moeten trekken na de rode kaart, maar we werden overklast door een zeer goed voetballend team. Toch ben ik trots dat we deze titelkandidaat punten hebben afgesnoept en niet mee zijn gegaan in hun zeer agressieve spel. Vooral de lijn in de eerste helft moeten we doortrekken, want was dat was echt weer. Vandaag speelden we denk ik de beste eerste helft van dit seizoen en dat is een groot compliment aan het team waard”, aldus de tevreden trainer Harold Sneller van Nieuw Heeten.

Ondanks het gelijke spel behoudt Heracles de koppositie, doordat medekoploper Mariënheem gelijkspeelde tegen La Première. Volgende week speel Nieuw Heeten thuis tegen La Première. Heracles gaat dan op bezoek bij het laag geklasseerde Vilsteren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.