nestkasten vliegen de deur uit op natuur fair

De 330 nestkasten voor de Bonte Vliegenvanger waren zondag om 15.15 uur op. De kasten konden op de Salland Natuur Fair getimmerd worden door jonge bezoekers van de fair. Omdat de fair druk bezocht werd, vonden de nestkasten ook gretig aftrek.

De organisatie koos speciaal voor de bonte vliegenvangerkast, omdat deze kast geschikt is voor veel vogels die gebruik maken van holtes. Voorwaarde is wel dat de vogelsoort niet veel groter is dan een huismus. Dus ook een koolmees, pimpelmees of een ringmus broedt in de kast.

De ervaring van afgelopen jaren leert dat kinderen het bijzonder interessant vinden om zelf een kast te timmeren. En dat bleek afgelopen zondag ook weer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.