mist spelbreker hellendoorn rally

Zware mistflarden maakten het te gevaarlijk om verder te rijden. Zaterdagochtend gaat de rally verder met etappe twee, die bestaat uit 9 klassementsproeven over 131 kilometer.

Op de eerste proef, op de Luttenbergring, sloeg Dennis Kuipers meteen een gat van bijna 9 seconden met zijn meest gevreesde tegenstander, Bernhard ten Brinke. Ook op de tweede proef was Kuipers het snelst. Ten Brinke deed het in de mist voorzichtig en verloor 18 tellen.

Bas van Kamperdijk reed bij zijn debuut met de Fiesta R5 naar de derde tijd, en staat in het algemeen klassement nu vierde na Kuipers, Ten Brinke en Schilt, en voor de twee Mitsubishi-rijders Arjen de Koning en Antoine van Ballegooijen.

De meeste rijders waren blij met de beslissing van de organisatie om de rest van de avond te annuleren. Vooral het feit dat de mistflarden zeer plotseling, schijnbaar uit het niets opdoken, maakte het gevaarlijk, voor deelnemers en toeschouwers. De ‘witte wieven’ hebben vanavond gewonnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.