marienheem klopt raalte in boeiende slotfase

Mariënheem heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Raalte. Bij het duel in de Vijfde Klasse A zat het venijn duidelijk in de staart, want een kwartier voor tijd was er nog niet gescoord. Matchwinner was Remy Velderman, hij maakte diep in blessuretijd de beslissende treffer.

Voor rust viel er maar weinig te beleven op Sportpark ’t Asspel, zag ook trainer Sander Brinkman van Mariënheem: “De eerste helft was wat mak, beide ploegen wilden een beetje de kat uit de boom kijken.” Geen kansen en dus ook geen doelpunten, 0-0 was de logische ruststand.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Binnen een minuut raakte Lean Hobert namens de thuisploeg de paal en ook daarna creëerde Mariënheem nog een aantal goede kansen. Pas in de 80e minuut kon de ploeg ook juichen, toen een afstandsschot van Kevin Verschoor prachtig in de kruising vloog.

Raalte moest op jacht naar de gelijkmaker, en met succes. Vlak voor tijd viel een lange bal precies voor de voeten van Chiel Hogeboom, die de 1-1 binnenschoot. Brinkman: “Daarna heb ik gezegd: we gaan vol voor de winst, een gelijkspel is niet genoeg.” De ontlading groot toen Remy Velderman even later inderdaad de 2-1 maakte. Uit een hoekschop kopte zijn ploeg naar de overwinning.

“Op basis van de tweede helft was het zeker een verdiende overwinning, toen was er eigenlijk maar één partij die aan het voetballen was”, besluit een tevreden Brinkman. Volgende week gaat zijn ploeg op bezoek bij La Premiere. Raalte speelt dan thuis tegen Bornerbroek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.