ltoers haarle willen bij salland horen

De fusie van de 4 Twentse afdelingen Hellendoorn, Twenterand, Wierden en Rijssen-Holten én de maatschappelijke gerichtheid van Haarle op het Sallandse, liggen aan deze overstap ten grondslag. Daarnaast spelen er in dit gebied een aantal zaken zoals Natura 2000-Boetelerveld en Kavelruil die vanuit de Sallandse LTO afdeling worden aangestuurd.

De “berg” (Sallandse heuvelrug) is van oudsher al een natuurlijke barrière tussen Haarle aan de westzijde en hun op Twente gerichte gemeente Hellendoorn aan de oostzijde. Dit gevoel heerst ook bij de LTO leden in Haarle. Daarnaast valt het gebied Haarle als enige onderdeel van de gemeente Hellendoorn onder het Waterschap Groot Salland.

“Heel begrijpelijk dat, nu de afdelingen Hellendoorn, Twenterand, Wierden en Rijssen-Holten samengaan, de leden in Haarle de overstap willen maken naar Salland”, aldus Gerrit Hulsman, voorzitter van de afdeling Hellendoorn.

In het gebied spelen enkele dingen, waarvan met name Natura 2000 gebied Boetelerveld een grote impact heeft. Dit proces, waarbij een behoorlijk aantal boeren uit Haarle ook betrokken zijn, wordt getrokken door LTO Salland. Hetzelfde geldt ook voor de grote kavelruil die wordt opgestart.

Met daarnaast nog eens de plannen van Vitens om in de Haarler berg de waterwinning uit te breiden, wat grote gevolgen kan hebben voor hetzelfde gebied, is een eenduidige regievoering erg belangrijk.

LTO Salland, met leden in de gemeentes Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zal naast de bovengenoemde projecten, ook nauwe contacten gaan onderhouden met de gemeente Hellendoorn, tezamen met de nieuw te vormen LTO afdeling in Twente. Op deze manier kunnen ook op dit gebied de belangen van de nieuwe leden uit Haarle goed behartigd worden.

De overstap van de Haarlese leden zal per 1 januari 2015 zijn. Binnenkort zullen ook de niet-leden in Haarle benaderd worden. Mede ook gezien allerlei ontwikkelingen in het gebied is een grotere ledendichtheid erg belangrijk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.