les over positief opvoeden door marieke elders

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Die filosofie sluit naadloos aan bij die van Marieke Elders. Zij begeleidt gezinnen en ouders met opvoedingsvragen volgens de beproefde Triple-P methode.

Marieke: ‘Er is niet één manier de beste om kinderen op te voeden of om een goede ouder te zijn. Het is uiteindelijk aan jou als ouder om te beslissen welke waarde en normen je belangrijk vindt, welke vaardigheden je kind moet leren en welk gedrag je wilt stimuleren. Jij bepaalt zelf hoe je invulling geeft aan het ouderschap en wat voor soort opvoeding je wilt geven. Triple-P staat voor Positief Pedagogisch Programma. Het is een ondersteuningsprogramma met als doel de opvoeding van kinderen makkelijker en plezieriger te maken.’

Tijdens de workshops gaat Marieke samen met ouders actief aan de slag met specifieke opvoedingsvragen en leert ze deelnemers hoe zij positief opvoeden kunnen gebruiken om lastige situaties op te lossen. Van driftbuien in de supermarkt tot ruziemaken of bijvoorbeeld slapeloze nachten.

Marieke geeft de workshops op woensdag 8 oktober aan de Praamstraat 38 in Raalte. Van 9.15 tot 11.15 uur is het thema Omgaan met ruzie en agressie. Van 19.30 tot 21.30 gaat het over Leren luisteren. Het verzoek voor beide workshops is om een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. De kosten bedragen €30,- per persoon of €50,- per ouderpaar.

Dat is inclusief koffie, thee en een werkboekje. Informatie over inschrijven is te vinden op de website: staging2.mariekeelders.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.