kwiek buigt achterstand om in winst

Zaterdagavond was het weer zover. De eerste thuiswedstrijd voor de dames stond op het programma. Voor Klink Nijland Kwiek was het deze avond een goede test om te zien waar ze staan met dit team. Het team is dit jaar nog jonger dan door het stoppen van Marieke Brinkhuis en Aemy Visser, daarvoor in de plaats kwamen o.a. de 14 jarige Romy ten Cate en de 20 jarige Charlaine Logtenberg voor terug. De equipe van Arthur Langendijk begon het seizoen meteen goed. Er werd namelijk gewonnen van Nieuwegein met 27-24.

Klink Nijland Kwiek opende het bal met een mooi opgezet punt, maar kon daar niet lang van genieten. Na 5 minuten te hebben gespeeld stonden de dames met 1-3 achter. Het spel van Kwiek hield niet over, maar toch creeërden de dames kansen en bleven ze in de spoor van Nieuwegein. Nadat toch nog even de aansluiting na 20 minuten handballen liep hun opponent weer uit en was de stand 10-13 in het voordeel van Venus Nieuwegein.

In de tweede helft ging het totaal anders. Coach Arthur Langendijk had duidelijk de goede snaar geraakt bij de dames tijdens de pauze, want Kwiek kwam uitstekend uit de startblokken. Na 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft had de Raaltese ploeg de achterstand omgezet in een 20-14 voorsprong. Verdedigend stond het uitstekend en aanvallend werden de kansen die ze kregen op een mooie manier afgemaakt. Kwiek kon dit spel de eerste 20 minuten goed vasthouden en stond dan ook terecht na 20 minuten gespeeld te hebben met 8 doelpunten voor. Kwiek maakte het in de laatste 10 minuten zichzelf weer onnodig moeilijk en liet Nieuwegein terugkomen tot 23-25 en werd het nog spannend in Sporthal Tijeraan. Met nog 3 minuten te spelen laste Arthur Langendijk een Time out in en zette nog even alle dames op scherp en dat heeft geholpen, want Kwiek wist de wedstrijd naar zich toe te trekken en daarmee de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Eindstand 27-24 in het voordeel van Klink Nijland Kwiek.

Verder werd er deze avond afscheid genomen van Marieke Brinkhuis. Na 10 jaar van actief te hebben gehandbald in het eerste vond ze het na vorig seizoen wel genoeg. Het is voor een Kwiek een aderlating dat ze stopt op hoog niveau. Met haar tomeloze inzet, sportersmentalitieit en geestdrift was ze een voorbeeld voor veel sporters. De club gaf haar dan ook de eerbetoon die ze verdiende.

Scores Kwiek: Loes Oortwijn 5,Lisa Oosterwijk 5, Romy ten Cate 4,Lynn Schiphorst 3, Charlaine Logtenberg 3,Nicole Hemmink 2, Rosanne Blankhorst 2, Hanne van Rossum 1,Anne Slegten 1

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.