kuipers wint hellendoorn rally

Net als vorig jaar heeft ook dit jaar Dennis Kuipers uit Borne de Hellendoorn Rally gewonnen.De titelverdediger was de grote favoriet. Samen met zijn Belgische navigator Robin Buysmans was hij met zijn Ford Fiesta WRC niet te kloppen door de rest van de rijders. Ten Brinke wist hem nog redelijk bij te blijven, maar na klassementsproef 13 was het verschil al opgelopen tot 1 minuut en 54 seconden.

Dit verschil bleek onmogelijk in te halen, helemaal toen bleek dat ook proef 14 werd geschrapt en proef 15 de enige nog te rijden proef was.

De 33e editie van de Hellendoorn Rally begon met een lichte tegenslag. Door de snel opkomende dichte mist besloot de organisatie vrijdag eerder te stoppen. Zo werd de 3e proef geneutraliseerd en werden de proeven 4 t/m 6 helemaal niet verreden.

De 2e dag begon dus met een klassement aan de hand van slechts 2 proeven. Even ging nog het gerucht dat niet verreden proeven op zaterdagavond ingehaald zouden worden, maar dit werd door de organisatie ontkend.

Uiteindelijk was de finish wel 45 min later dan gepland. Dit kwam onder meer door een crash eerder op de dag in proef 9.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.