kozakken op landgoed de haere

Landgoed de Haere in Olst staat op vrijdag 12 en zaterdag 13 september in het teken van Kozakken. ‘De Kozakken komen’ is een openluchtspel met een historisch thema uit eigen streek in een komisch en modern jasje.

In het openluchtspel spelen maar liefst 35 amateurspelers van 4 amateur toneelgroepen uit de gemeente Olst-Wijhe. De spelers zijn geregisseerd door professionele regisseurs. De voorstellingen gaan over vreemd gedrag, liefde, moord en bovenal argwaan. Op zaterdag is er een speciale middagvoorstelling voor 55+ en families met kinderen, aanvang 14.30 uur.

De meeste moeite om de IJssel over te steken hadden de Kozakken bij Wijhe. Op een smal punt in de rivier werd een schipbrug aangelegd van ruim twintig beurtschepen, waar de Kozakken met paard en al overheen konden marcheren. Om ze niet weg te laten glijden werden tussen de schepen takkenbossen gelegd. De plek waar de brug de Veessense kant van de rivier bereikte heet nog steeds de ‘Kozakkenkrib’. In Wijhe bivakkeerden toen liefst driehonderd Kozakken, van wie velen tot Kerstmis bleven.

Het openluchtspel wordt opgevoerd door verschillende toneelverenigingen. Toneelgroep Boerhaar – Boerhaar, Toneelgroep De Markespelers – Herxen, Toneelvereniging Herman Heijermans – Olst en Toneelvereniging Tavenu – Wijhe hebben samen een prachtig toneelstuk in elkaar weten te zetten.

Kaarten kosten acht euro voor volwassenen en vier euro voor kinderen tot dertien jaar in de voorverkoop bij Dorpshuis Herxen, De Santenkraam in Olst, Kluswijs van Gurp in Boerhaar en Primera Schippers in Wijhe.

Aan de deur kosten kaarten tien euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen tot dertien jaar. Voor meer informatie kijk op staging2.tehaterlangsdeijssel.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.