klink nijland kwiek laat uitsyndroom achter zich

Twee uur reizen in een busje, kijken naar de Eredivisiewedstrijd Westfriesland/SEW2 om vervolgens in de entree van de sporthal te moeten warmlopen. Het hielp allemaal niet mee in het kader van een goede wedstrijdvoorbereiding van Kwiek 1. Vorig seizoen waren de uitwedstrijden een groot obstakel, om dit seizoen niet weer zo’n titel op het team te plakken hebben we gelijk de koe bij de horens gevat. De eerste uitwedstrijd tegen SEW 2 afgelopen zaterdag is gewonnen met 17-21. Speelster Anne Slegten stuurde een verslag.

Een kwartier later dan gepland begon de wedstrijd wisselvallig voor Klink Nijland Kwiek. We raakten op een voorsprong van 0-4 na vijftien minuten. In de drie minuten die passeerden kon SEW terugkomen tot 3-4. Dit was te wijten aan een slechte afronding in ongestructureerde aanvallen van onze kant. Ook waren we in de terug schakeling niet scherp genoeg en SEW kon hieruit scoren. Dat SEW in de eerste vijftien minuten niet had gescoord kwam onder andere ook door een uitmuntend keepende Jeanet Marktvoort. Dat we de rust ingingen met een 7-10 voorsprong was, ja, hoe zeg je dat, dat was iets wat we moesten accepteren. We waren er in ieder geval zeker niet tevreden mee.

Een goeie oppepper in de rust kan nog wel eens wonderen doen. Vorige wedstrijd tegen Nieuwegein scoorden we in de eerste elf minuten van de tweede helft tien keer. Dat in ons achterhoofd en een paar duidelijke afspraken verder begonnen de laatste dertig minuten. De dekking stond stevig maar toch was er af en toe nog moeite in het middenblok, de cirkel waar in de eerste helft SEW voornamelijk uit scoorde hadden we goed onder controle, met af en toe een glippertje. In de aanval zochten we naar eenvoud, dit pakte erg goed uit en SEW had hier geen controle over. Onder andere onder leiding van Rosanne Blankhorst, die subtiel aangaf tijdens een sprint naar voren dat we tempo moesten spelen, werd met goed teamspel een mooie break gelopen. Aan het begin van deze snelle aanval onderbrak Nicole Hemmink een break van SEW, ze liet twee man achter zich en gooide de bal naar Carmen Duim die hem direct doorlegde op Rosanne. Rosanne ging in volle vaart op de goal af en ging voor het doelpunt. Ze raakte echter de lat van de kruising en de bal kwam terug, recht in de armen van Loes Oortwijn. Alsof het zo gepland was, Loes scoorde en de bank en onze vier supporters juichten. Dat de tweede helft niet alleen bestond uit mooie aanvallen bleek uit het blijvende geringe doelpunten verschil. Ongeluk zit in een klein hoekje, het was voor ons dus ook even schrikken toen Loes haar schouder uit de kom ging, gelukkig voor haar (en ons) schoot hij er binnen een paar tellen weer in.

“Carmen Duim kan alvast gaan douchen want ze komt het veld niet meer in”, sprak de commentator na Carmens tijdstraf. Dat deze en wat andere beslissingen van de scheidsrechters niet helemaal terecht waren liet ze achterwege. Wat zeker niet achterwege gehouden mag worden is dat Danielle Schutte haar eerste doelpuntje weer pakte via een penalty sinds hele lange tijd. Ze zeggen wel eens, succes in de sport betekent succes in de kroeg. Dit heeft Danielle dan ook zeker uitgeprobeerd. Deze veulentjes zijn op weg volwassen merries te worden, en zijn afgelopen zaterdag een stapje dichterbij gekomen.

Scores Kwiek

Charlaine Logtenberg 4

Lisa Oosterwijk 4

Loes Oortwijn 3

Anne Slegten 2

Hanne van Rossum 2

Carmen Duim 2

Lynn Schiphorst 2

Nicole Hemmink 1

Daniëlle Schutte 1

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.