klink nijland kwiek beleeft droomstart

Vanavond was het voor Klink Nijland Kwiek alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Tegenstander van deze avond was Bentelo dat in de eerste twee wedstrijden nog geen punt had gepakt. Rond 9 uur was de wedstrijd afgelopen en stond de eindstand op het bord. Klink Nijland Kwiek was te sterk voor Bentelo en blijft daarmee dit seizoen nog ongeslagen. Eindstand na 60 minuten: 24-20.

De dames van Arthur Langendijk begonnen de wedstrijd goed en stonden al na 3 minuten met 3-0 voor. De Raaltese equipe kon de marge van 3 doelpunten 10 minuten volhouden, want vanaf dat moment kwam Bentelo terug in de wedstrijd . Na 15 minuten spelen was de stand 5-4. Kwiek wist in het vervolg weinig kansen te creeëren, maar gaven daarnaast in de dekking ook weinig weg. In de laatste 3 minuten van de eerste helft wisten de dames nog uit te lopen in de score en brachte daarmee de rusttand op 12-8. Voor het publiek was het geen leuke eerste helft om naar te kijken. Tempo bij beide teams lag zeer laag en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt.

In de tweede helft waren de beide teams gelijkwaardig aan elkaar en dat was te zien in de stand, want na 15 minuten te hebben gespeeld stond er 16-13 op de scorebord. Vanaf dat moment ging het iets beter lopen met kwiek en konden ze uitlopen naar een marge van 5 doelpunten verschil, mede door snelle break outs en goed opgebouwde aanvallen. De Raaltese ploeg liet Bentelo alleen weer terug komen in de wedstrijd, want na 26 minuten te hebben gespeeld kwamen de oponnenten terug tot 22-20 en leek het nog spannend te worden in de laatste paar minuten. Klink Nijland Kwiek wist dit goed te pareren, mede door een paar goede reddingen van Jeanet Markvoort. De wedstrijd werd uiteindelijk met 24-20 gewonnen. Aan Raaltese zijde was het Lisa Oosterwijk die zeer op dreef was, zij scoorde maar liefst 8 doelpunten in deze rommelige wedstrijd die uiteindelijk op wilskracht werd gewonnen.

Volgende week moet er gespeeld worden in Cothen waar ze het opnemen tegen Fortissimo.

Scores: Lisa Oosterwijk 8, Charlaine Logtenberg 4, Hanne van Rossum 2, Lynn Schiphorst 2, Daniëlle Schutte 2, Anne Slegten 2, Carmen duim 2, Romy ten Cate 2,

[youtube url="http://staging2.youtube.com/watch?v=NUeWbIUehCE"]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.