kettingreactie sluiting c1000

De collega’s van RTV Oost melden bijvoorbeeld dat chauffeurs van transporteur Tielbeke uit Lemelerveld bang zijn voor hun baan. Vijftien chauffeurs van de transporteur rijden dagelijks de met boodschappen gevulde opleggers van distributiecentrum naar winkels. Ook zal Jumbo minder vrachtwagens genereren van fabriek naar distributeur.

De gemeenten in Salland zullen meer werkzoekenden in de kaartenbakken krijgen. De meesten van de 500 mensen die hun werk in Raalte verliezen, zullen vermoedelijk geen gebruik maken van de mogelijkheid bij een van de andere distributiecentra te gaan werken.

De discussie over de noodzaak het industrieterrein De Zegge in Raalte beter te ontsluiten en de N35 en 48 een minder file-vormende weg te maken komen ook in een ander daglicht te staan. Met de sluiting van het distributiecentrum zullen er honderden vrachtwagenbewegingen minder zijn op de aan- en afvoerwegen van De Zegge.

We zijn benieuwd wat de Kring van Raalter Werkgevers van de sluiting van het distributiecentrum vindt, ook horen we graag van politieke partijen een reactie. We gaan het ze voorleggen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.