jong eagles geeft voorsprong uit handen

Jong Go Ahead Eagles heeft de wedstrijd tegen FC Utrecht met 2-2 gelijk gespeeld. De ploeg stond tot twintig minuten voor tijd met 2-0 voor, maar was niet in staat om die voorsprong over de streep te trekken.

In Twello deden onder andere A-selectie spelers Mawouna Amevor, Lars Lambooij, Jeffrey Rijsdijk, Nick de Bondt en Mickey van der Hart mee. Eagles begon sterk aan de wedstrijd en kwam al binnen tien minuten op voorsprong via Salah Aharar. Hij was degene die een klutsbal achter doelman Jeroen Verhoeven kon plaatsen. Amper tien minuten later scoorde hij ook de 2-0. Nadat een schot van Zandvliet op de paal belandde, ramde Aharar de rebound binnen. Na de 2-0 kreeg Eagles kansen om de 3-0 te maken en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gebeurde echter niet, waardoor de teams gingen rusten met een 2-0 tussenstand.

In de tweede helft drong FC Utrecht aan op de aansluitingstreffer, maar kon de ploeg weinig kansen creëren. De 2-1 viel negentien minuten voor het einde van de wedstrijd na een communicatiefout tussen Van der Hart en Amevor. De Eagles-spelers botsten tegen elkaar op, waarna Utrecht-spits Badjeck kon scoren. Na een grote kans voor Ten Den werd het aardig donker in Twello, terwijl er nog een kwartier moest worden gevoetbald. Met nog zeven officiële minuten op de klok viel de gelijkmaker, na een dekkingsfout in de verdediging van de Deventenaren. Van der Hart kon de bal niet klemvast pakken toen Badjeck een schot mocht lossen op het doel. De rebound werd binnen gewerkt door Gyrano Kerk. In de slotfase had Utrecht de wedstrijd stevig in handen en was de ploeg dichtbij de 2-3. Eagles wist het punt echter in eigen huis te houden.

Trainer Kick Maatman kon niet tevreden zijn met een punt, maar vond het min of meer een goede afspiegeling van de wedstrijd. “Als je 2-0 voor staat mag je dat niet meer weggeven. In de slotfase stonden we te ver van de tegenstander af, dat mag gewoon niet in die fase. Hoewel wij wel de betere kansen hebben gehad is een gelijkspel terecht te noemen”, aldus de trainer.

Stunt

Na vijf wedstrijden heeft de ploeg van Maatman zeven punten en daar is de trainer zeer tevreden over. “We wisten niet hoe we er voor stonden met de beloften en zeker niet in deze zware poule. Het gaat tot nu toe beter dan we hadden verwacht. Je mag het gerust een stunt noemen dat we nu al zeven punten hebben gehaald. We zijn dus ook zeer tevreden over hoe we er voor staan met de beloften”, vertelt de trainer enthousiast.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.