Home / archiefcentraal / internationaal handbaltoernooi in tijenraan

internationaal handbaltoernooi in tijenraan

Dit weekend was alweer de 8e editie van het Pegasus jeugdhandbaltoernooi van Klink Nijland Kwiek. Ook dit jaar deed weer de nederlandse handbaltop mee, waaronder Quintus, SEW, VOC, Kwiek en de Carmel handbalschool kwamen in actie. Tijdens deze editie deed Idroetsefterskole uit Denemarken ook mee aan het toernooi.

Vrijdag begon het toernooi met de B en E jeugd en werden de wedstrijden gespeeld in de sporthallen van het Carmel College Salland en Tijenraan. Op deze eerste avond werd er bij de B`tjes gewonnen door Dalfsen en bij de E-tjes ging Kwiek er met de titel vandoor.

Op de 2e dag kwamen de diverse A,B,C en D jeugdselecties aan de beurt voor hun eerste wedstrijden van het toernooi. De wedstrijden begonnen om 9 uur in de ochtend en de laatste fluitsignaal klonk om 19 uur.Alle teams presteerden naar hun vermogen en maakten er leuke en spannende wedstrijden van. Aan het einde van de 2e dag was er een discoavond georganiseerd voor de deelnemende teams aan het toernooi en kon men in de namiddag gebruik maken van het zwembad. De kantine van Tijenraan werd omgetoverd tot een dansvloer en gingen de dames los op de verschillende feestnummers.

Na een heerlijk ontbijt dat werd geserveerd in de Rohdakantine, werd er al vroeg begonnen aan de derde dag van het toernooi. Ook nu werden de wedstrijden gespeel in de Carmel hal, Tijenraan en de Rohdahal. In alle gelederen werd er goed handbal gespeeld en werden er geweldige doelpunten gemaakt. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren stonden de finales vanaf half 4 in de middag gepland. Het was uiteindelijk wel duidelijk welke 2 verenigingen de dienst uit maakten tijdens dit toernooi. Quintus en VOC deelden de lakens uit en zorgden in de finales voor geweldige potjes handbal.

Uitslagen Finales:

D-Finale Quintus –CHS 15-5

C-Finale VOC-Quintus 8-13

B-Finale VOC-Quintus 18-10

A-Finale VOC –Quintus 17-14

Na het laatste fluitsignaal werden de teams en de beste keepster en speelsters per leeftijd catergorie nog 1 x naar voren gehaald voor de prijsuitreiking de winnede teams gingen met een wedstrijd bal naar huis en de beste keepster/speelster kregen een shirt aangereikt. Het toernooi werd toen afgesloten door de voorzitter van Klink Nijland –Kwiek Wim Kieftenbeld. De toernooi commisie was zeer te spreken over het verloop van het toernooi en keek met een tevreden blik terug op de afgelopen dagen. Mede dankzij de vele vrijwillers was het weer een goed geslaagd toernooi.

Lees ook

Gratis cursus Kennismaken met Mindfulness

OLST/WIJHE – Impluz biedt vanaf maandag 31 januari de gratis cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ aan …

Home / archiefcentraal / internationaal handbaltoernooi in tijenraan

internationaal handbaltoernooi in tijenraan

Komend weekend staat sporthal Tijenraan in Raalte in het teken van attractief jeugdhandbal. Dan staat weer het jaarlijkse septembertoernooi op het programma van Klink-Nijland Kwiek. Op vrijdag wordt de aftrap gegeven en zaterdag en zondag zal de jeugdhandbaltop van Nederland strijden om de eerste prijs.

Het internationale karakter aan het toernooi wordt gegeven door Idrætsefterskole uit Denemarken. Denemarken dat toch bekend staat als het handbal Mekka van Europa zal met hun talenten een gooi gaan doen naar de prijzen.

Vrijdag start het toernooi om 17:30 in Tijenraan en de Rohdahal. De E1 en B2 van Kwiek zullen dan strijden om de hoogste eer. Op zaterdag en zondag komen de D1, C1, B1 en A1 in actie. Het toernooi wordt op 3 locaties gespeeld: Tijenraan, Carmelhal en de Rohdahal. De ervaring van de laatste jaren is dat het toernooi zeer attractief handbal met zich meebrengt met veel strijdlust. Uit de Nederlandse top zullen Westfriesland SEW (uit Nibbixwoud), VOC (uit Amsterdam), Quintus (uit Kwintsheul), E&O (uit Emmen), Handbal Venlo, DSVD (uit Deurningen) en CHS (talenten van de Carmel Handbalschool) aantreden. Onze Kwiek talenten uit de verschillende leeftijdsgroepen zullen aan de tegenstanders weer de handen vol hebben. Naast de strijd om de eerste plaats is het toernooi ook een mooie graadmeter waar de teams en talenten staan voor het komende seizoen. Het speelschema van het toernooi is als bijlage te downloaden.

Op zaterdag 6 september speelt Dames 1 van Kwiek haar eerste competitiewedstrijd thuis tegen Nieuwegein om 19:30 in Tijenraan. Tijdens deze wedstrijd zal afscheid genomen worden van clubicoon Marieke Brinkhuis als speelster en aanvoerster van Dames 1. Voor Topsport, Passie en Ambitie is het meer dan waard om dit weekend te komen kijken.

Lees ook

Gratis cursus Kennismaken met Mindfulness

OLST/WIJHE – Impluz biedt vanaf maandag 31 januari de gratis cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.