internationaal handbaltoernooi in tijenraan

Dit weekend was alweer de 8e editie van het Pegasus jeugdhandbaltoernooi van Klink Nijland Kwiek. Ook dit jaar deed weer de nederlandse handbaltop mee, waaronder Quintus, SEW, VOC, Kwiek en de Carmel handbalschool kwamen in actie. Tijdens deze editie deed Idroetsefterskole uit Denemarken ook mee aan het toernooi.

Vrijdag begon het toernooi met de B en E jeugd en werden de wedstrijden gespeeld in de sporthallen van het Carmel College Salland en Tijenraan. Op deze eerste avond werd er bij de B`tjes gewonnen door Dalfsen en bij de E-tjes ging Kwiek er met de titel vandoor.

Op de 2e dag kwamen de diverse A,B,C en D jeugdselecties aan de beurt voor hun eerste wedstrijden van het toernooi. De wedstrijden begonnen om 9 uur in de ochtend en de laatste fluitsignaal klonk om 19 uur.Alle teams presteerden naar hun vermogen en maakten er leuke en spannende wedstrijden van. Aan het einde van de 2e dag was er een discoavond georganiseerd voor de deelnemende teams aan het toernooi en kon men in de namiddag gebruik maken van het zwembad. De kantine van Tijenraan werd omgetoverd tot een dansvloer en gingen de dames los op de verschillende feestnummers.

Na een heerlijk ontbijt dat werd geserveerd in de Rohdakantine, werd er al vroeg begonnen aan de derde dag van het toernooi. Ook nu werden de wedstrijden gespeel in de Carmel hal, Tijenraan en de Rohdahal. In alle gelederen werd er goed handbal gespeeld en werden er geweldige doelpunten gemaakt. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren stonden de finales vanaf half 4 in de middag gepland. Het was uiteindelijk wel duidelijk welke 2 verenigingen de dienst uit maakten tijdens dit toernooi. Quintus en VOC deelden de lakens uit en zorgden in de finales voor geweldige potjes handbal.

Uitslagen Finales:

D-Finale Quintus –CHS 15-5

C-Finale VOC-Quintus 8-13

B-Finale VOC-Quintus 18-10

A-Finale VOC –Quintus 17-14

Na het laatste fluitsignaal werden de teams en de beste keepster en speelsters per leeftijd catergorie nog 1 x naar voren gehaald voor de prijsuitreiking de winnede teams gingen met een wedstrijd bal naar huis en de beste keepster/speelster kregen een shirt aangereikt. Het toernooi werd toen afgesloten door de voorzitter van Klink Nijland –Kwiek Wim Kieftenbeld. De toernooi commisie was zeer te spreken over het verloop van het toernooi en keek met een tevreden blik terug op de afgelopen dagen. Mede dankzij de vele vrijwillers was het weer een goed geslaagd toernooi.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.