inspiratie opdoen in de tuinen mien ruys

Zaterdag 27 september: Buiten Zorg Groenspecialisten organiseert Open Dag Hoveniers in Dedemsvaart Aanvang 10.00U – 17.00U

Tuinliefhebbers staan centraal tijdens de Landelijke Open Dag Hoveniers. Voor Buiten Zorg Groenspecialisten reden om dit op te pakken in de wereldberoemde Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart. “Op 27 september laten we u in deze passende omgeving graag kennis maken met professionals in de tuinsector. Van ontwerpbureaus en tuinarchitecten tot hoveniers en boomverzorgers. Vakmensen die graag antwoord geven op uw vragen over aanleg of renovatie van uw tuin, indeling, sfeer, beleving, materiaalgebruik enz. Maar ook praktische vragen betreffende bijv. onderhoud van uw tuin, of de conditie van een boom worden beantwoord vertelt Gijs van Heuven namens Buiten Zorg Groenspecialisten. “Kom genieten van de vele, mooie voorbeeldtuinen waarin ontwerp, aanleg, onderhoud, beplanting en trends de hoofdrol spelen. We staan voor u klaar met tips en gratis adviezen. Gidsen van de Tuinen Mien Ruys verzorgen, tegen een kleine vergoeding, een fraaie rondleiding. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Er is een bakker die demonstreert hoe je brood bakt op takkenbossen en er is een speurtocht uitgezet in de belevingstuin. Natuurlijk mogen de kinderen ook klimmen in de boomhut.”

Deskundig advies van creatieve ontwerpers, de basis voor tuingeluk

Tijdens de Open Dag Hoveniers zijn er 5 ontwerpbureaus en ook tuin- en landschapsarchitecten aanwezig in de Tuinen Mien Ruys. Zij geven u gratis tuinadvies en leggen uit waarom de investering van een goed tuinontwerp zichzelf terugverdient. Jan Braamhaar: “u zult merken: voor elke beurs hebben zij een creatieve en passende oplossing. In de vele voorbeeldtuinen kunt u inspiratie opdoen en tevens genieten van de prachtige kunstwerken van vooraanstaande kunstenaars uit binnen- en buitenland.”

Boomspecialisten die u graag te woord staan

Bij de mensen van Arbor Boomspecialisten (gespecialiseerde zusteronderneming van Buiten Zorg Groenspecialisten), kunt u terecht met vragen over bomen, onderhoud van bomen en groeiplaatsverbetering. Is uw boom aan een onderhoudsbeurt toe, in slechte conditie of ziek? Graag geven de boomspecialisten u een deskundig advies.

Rondleiding en plantverkoop

Enkele tuingidsen verzorgen tijdens de Landelijke Open Dag Hoveniers twee keer een rondleiding. Zij vertellen over de geschiedenis van de tuinen en geven achtergrondinformatie over het ontwerp en de beplanting van de verschillende tuinen. Een bijzondere ervaring waarbij u veel tips en wetenswaardigheden opdoet. Wilt u zeker zijn van deelname aan een rondleiding, meld u dan aan via http://opendag.buiten-zorg.nl. (De kosten daarvoor bedragen € 4,- P.P. ) Bij het verlaten van de tuinen bestaat de mogelijkheid om bijzondere planten mee te nemen uit eigen kwekerij. Planten die u onderweg in één van de tuinen bent tegengekomen en die u graag aanschaft ter verfraaiing van uw eigen tuin.

Éénmalig Gratis entree voor deze uniek open dag

De entree tot de Tuinen Mien Ruys ter waarde van € 7,50 is op 27 september gratis, mits u zich aanmeld via http://opendag.buiten-zorg.nl en uw toegangsbewijs uitdraait en meeneemt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.