informatiebijeenkomst over ov chipkaart

De Ouderenbonden houden op 12 september een informatiebijeenkomst over het reizen met een OV-chipkaart. Het papieren bus-/treinkaartje is niet meer bruikbaar en is vervangen door de OV-chipkaart, maar hoe vraag je een OV-chipkaart aan en hoe werkt die precies? Tijdens de informatiebijeenkomst in het Dorpshuus van Heino komen OV-ambassadeurs antwoord geven op dit soort vragen.

Mobiel zijn en blijven is belangrijk, als je deel wilt uitmaken van de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een dagje winkelen of een bezoekje aan de kinderen. Het openbaar vervoer kan hier een belangrijke rol in spelen. Daarnaast heeft het openbaar vervoer veel voordelen voor senioren. Zo reizen ze vaak met korting en hoeven ze zelf geen auto te rijden. Tegenwoordig hebben veel bussen een gelijkvloerse instap en zijn zij luxer dan voorheen.

De informatiebijeenkomst

De OV ambassadeurs informeren de deelnemers over:

• het reizen met de bus of trein


• de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?


• tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer


• de Regiotaxi


Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst kun je je aanmelden voor een proefreisje. Dit houdt in dat je met een groepje op een nader te bepalen tijdstip met de bus en trein gaat reizen onder begeleiding van een OV-ambassadeur. Ook is het mogelijk een persoonlijke afspraak met de OV-ambassadeur te maken voor een advies op maat.

Datum: vrijdag 12 september 2014

Tijd: van 14.00 uur tot 16.30 uur

Locatie: Het Dorpshuus, Centrum Heino.

Opgave is niet nodig en deelname is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.