informatieavond zwembad de welters

Werkgroep Zwembad/SPOC en de gemeente Olst-Wijhe houdt op dinsdagavond 9 september een informatieavond over de toekomst van zwembad De Welters. De avond is bedoelt voor alle inwoners van Wijhe en zal gaan over het rapport dat adviesbureau Drijver en Partners heeft gemaakt. De avond begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis Wijhe.

Aanleiding

De gemeenteraad heeft tijdens de heroverweging besloten om te besparen op het zwembad door te kiezen voor een andere beheersvorm van Zwembad De Welters per 2016. Drijver en Partners, een extern onderzoeksbureau, heeft onderzocht of besparing op beheer en exploitatie van het zwembad mogelijk is en welke vorm van ander beheer het beste bij de toekomst van zwembad De Welters past.

Maatregelen en kansen

De rapportage beschrijft maatregelen waarmee een flinke besparing te behalen lijkt. Daarbij gaat men gedeeltelijk uit van vrijwilligersinzet: “professioneel waar het moet, vrijwillig waar het kan”. De beheersvorm die volgens Drijver en Partners het beste aansluit bij de kansen en de toekomst van zwembad De Welters is een lokale beheerstichting.

De maatregelen die Drijver en Partners adviseert, worden dinsdagavond 9 september toegelicht. De leden van de werkgroep Zwembad/SPOC vertellen over het proces tot nu toe.

Vervolg besluitvorming

Het voorstel voor toekomstig beheer van het zwembad wordt besproken in de opiniërende raadsvergadering van 22 september 2014. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad een besluit neemt over het voorstel op 10 november 2014 bij het vaststellen van de Beleids- en financiële begroting 2015 – 2018.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.