huishoudelijke hulp iedereen een uur minder

Gemiddeld wordt er in Raalte 3,2 uur huishoudelijke hulp per week gebruikt. Dat moet dus vanaf 1 januari 2,2 uur per week worden. Wie geen huishoudelijke hulp in wil leveren, kan het uurtje zelf terugkopen van de gemeente.

Het uurtje terugkopen kost een ontvanger van de hulp 12,50 euro per uur. De rest van de kosten van het terugkopen (7,50 euro) wordt gesubsidieerd door de gemeente.

“We willen zo veel mogelijk zorg geven en zoveel mogelijk medewerkers aan het werk houden,” licht wethouder Gosse Hiemstra toe. Het voorstel, dat geldt voor de jaren 2015 en 2016, wordt door de bestuurder omschreven als een zachte landing. “Zo blijft de overgang geleidelijk”.

De gemeente Raalte moet in de huishoudelijke hulp snijden, omdat ze vanaf 1 januari 1,2 miljoen euro minder krijgt van het Rijk om de hulp te bekostigen. “Het kan dus simpelweg niet zo door blijven gaan.”

Overigens geldt dit voorstel alleen voor de mensen met een lichtere indicatie van hulpbehoefte, dat is ruim drie kwart van de ontvangers. Wie echt afhankelijk is van de hulp (indicatie 2) hoeft geen huishoudelijke hulp in te leveren.

De gemeente is voornemens om voor 1 oktober een brief aan alle ontvangers van hulp te sturen, om haar voorstel toe te lichten. Eind volgende maand vergadert de gemeenteraad over dit voorstel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.