hidde klink de nieuwe bloemstylist van sbs

Hidde Klink uit Raalte is vanaf deze week te zien bij het nieuwe SBS6 programma “Hollands Beste Bloemstylist”. Hidde vertelt: ‘‘Na mijn VMBO opleiding ben ik begonnen aan de opleiding Bloemendetailhandel aan het Landstede in Raalte. Hier begon mijn liefde en passie voor dit vak te groeien. Het bezig zijn met je handen, en het spelen met het brede scala aan kleuren en vormen van bloemen is hetgeen wat dit vak zo mooi maakt. Het starten met een idee en een simpele schets, wat uiteindelijk uitgroeit tot een prachtig boeket of object, geeft een enorme kick’’.

Na zijn opleiding is Hidde aan het werk gegaan als stijlist bij zijn stagebedrijf Meesterlijk Geschikt Bloem&Groen, Styling&events. Een bedrijf dat zich richt op het aankleden van beurzen, grote evenementen, winkels en feesten. Zo hebben ze het mode ponton van Jan Taminiau aangekleed tijdens de Koningsvaart.

Toen Miranda, de werkgeefster van Hidde, met het idee kwam om mee te doen aan het programma, heeft Hidde zich gelijk aangemeld en kreeg al snel te horen dat hij als één van de vijftien deelnemers was geselecteerd. Hidde: ‘‘Miranda heeft me in de periode voor de opnames begonnen veel nieuwe dingen bijgeleerd en me op diverse manieren nieuwe technieken en ideeën bijgebracht. Zelf is ze erkend bloemsierkunstenaar (meesterbindster) en heeft jarenlange ervaring in zowel binnen- als buiteland’’.

De opnamen zijn in juli gestart en duurden acht weken. ‘‘Elke dag werden we verwacht in de bollenstreek waar we elke dag een nieuwe opdracht kregen die uitgevoerd moest worden. De opnames voor het programma zitten er inmiddels op, maar ik mag natuurlijk nog niets zeggen over wie het programma gewonnen heeft. Het was een waanzinnige ervaring waarvan ik erg heb genoten. Om als 20-jarige Raaltenaar aan dit programma mee te doen was geweldig. Het bezig zijn met je passie, het samenwerken met veertien anderen met dezelfde passie en de meest uiteenlopende opdrachten, maakten dit tot een ervaring die me veel heeft geleerd’’. Hidde sluit af met: ‘‘Vanaf woensdag 3 september ben ik samen met veertien andere geweldige ‘vakidioten’ te zien bij SBS6’’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.