grote clubactie weer van start in raalte

De start van de lotenverkoop van de Grote Clubactie is dit jaar op zaterdag 13 september. Ook voor verenigingen uit Raalte kunnen aan de deur loten worden gekocht. Alle verenigingen gebruiken deze actie om de clubkas te spekken. 80% Van de opbrengst van de loten gaat namelijk direct naar de lokale clubs in Raalte.

De Grote Clubactie heeft in de afgelopen 42 jaar meer dan 250.000 clubs geholpen met bijna 240 miljoen euro. Directeur Frank Molkenboer: “Doelstelling voor dit jaar is om 7 miljoen euro te verdelen onder alle deelnemende verenigingen. Verenigingen in Nederland kunnen niet zonder ons om de clubkas aan te vullen. En dat gaat al vrij snel. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen inwoners van Raalte, clubs ondersteunen en daarbij zelf ook nog kans maken op leuke prijzen.”

Verenigingen hebben het moeilijk

Verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. Ze leveren een positieve bijdrage aan onze samenleving en aan de ontwikkeling van het individu met betrekking tot maatschappelijk welzijn en gezondheid. Verenigingen dragen deze verantwoordelijkheden, maar hebben het moeilijk. Een steeds meer terugtredende overheid, contributies die hun plafond bereikt hebben en teruglopende sponsorgelden, zorgen ervoor dat het verenigingsleven zwaar onder druk staat. Een beter bewijs dat de opbrengst van de Grote Clubactie nodig is, is er niet.

Meer dan 6.000 deelnemende clubs

Aan de Grote Clubactie nemen dit jaar meer dan 6.000 clubs deel. Gemiddeld wordt per club € 1.500,- bijeen gebracht. Dit geld gaat naar de clubkas, maar vaak worden er speciale projecten mee gefinancierd, zoals diverse (jeugd)activiteiten, de inrichting van het clubhuis of de aanschaf van materialen en uniformen.

De Grote Clubactie werd in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat, de resterende 20% gaat onder meer naar prijzen en de organisatie. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland. Nu worden er circa 3 miljoen loten per jaar verkocht.

Dit jaar doen in Raalte de volgende clubs mee:

– Salvora

– Hondendressuurver. De Beschermers

– Muziekvereniging ST. CAECILIA

– RAALTER REDDINGSBRIGADE

– TV Ramele Raalte

– Sportvereniging Raalte

– HANDBALVERENIGING KWIEK

– Stichting Dansgroep Ralda

– Sallandse MHC Raalte

– Kwiek Badminton

– Judovereniging Salland

– AV Salland

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.