glibberen en glijden tijdens rodeoweekend

Maar liefst 150 rodeowagens stonden afgelopen weekend aan de start voor het Rodeoweekend in Heino, georganiseerd door Carnavalsvereniging De Sökkestoppers. De wedstrijden werden verreden op het terrein van de familie Beltman aan de Molenweg in Heino en trok op zaterdag ruim 300 bezoekers en op zondag tijdens de traditionele autorodeo 900 bezoekers. Wij kregen het volgende verslag opgestuurd:

Voor de vierde maal in historie stond op zaterdag Tik Um An Cross op het programma. “Wat een succesnummer is dat toch. De auto’s krijgen meer snelheid met rondes rijden en je ziet slimme inhaalmanoeuvres.” vertelt een enthousiaste bezoeker. Dit jaar werd het zaterdagprogramma flink uitgebreid met Hit The Van en een ludieke giertankrace. Hit The Van bleek een regelrecht succesnummer. De rijders van The Green Hornets & Perforators voerden zaterdag één demo en één race uit. Beide teams reden met 4 auto’s en probeerden de bus uit te schakelen en natuurlijk deelde de bus ook uit. Een mooi spektakel speelde zich op de baan af waarbij de één na de andere wagen veranderde in een compleet overleden autowrak. Als afsluiting van de zaterdag deden 3 deelnemers mee met de Giertankrace. Op een open trekker en uitgedost met ludieke kleding probeerden de deelnemers elkaar zo nat mogelijk te maken. De giertankrace werd extra mooi omdat deelnemer Bas Beldsnijder niet helemaal voldeed aan de definitie schoonwater in de giertank.

Op zondag werd het parcours iets verkleind voor de harde klappen van de rodeo. Ruim 100 matadoren hadden zich ingeschreven en betraden de rodeoring. Het blijkt toch altijd weer een mooi schouwspel, met veel ronkende motoren en doffe klappen. Door een aantal hevige regenbuien werd de rodeoring in een mum van tijd een modderpoel, waardoor het voor de rodeoauto’s glibberen en glijden werd. Het publiek moest genoegen nemen met iets minder snelheid en harde klappen. Ook het terrein aan de Molenweg bleek wederom een succes, maar veranderde bij het verlaten van het publiek zichtbaar. Enkele bezoekers werden door de vrijwilligers van De Sökkestoppers uit het grasland getrokken. “We kunnen terugkijken op een geslaagde editie met een mooi deelnemers en bezoekersaantal. Helaas hebben we het weer niet in de hand” glimlacht Emiel Roelofs namens de organiserende Sökkestoppers.

De winnaars van de Tik Um An Cross in de lichte klasse zijn respectievelijk Wessel Elshof uit Lierderholthuis, Egbert de Jong uit Raalte en Dennis Snel uit Heino en in de zware klasse Vincent Neimeijer uit Heino, Raymond Hogeman uit Heino en Henk Brouwer uit Lemelerveld. Het publiek zag zondag hoe Ellen Schotman uit Heino de lichte klasse won voor Melissa Bar uit Heino en voor Thymen Logtenberg uit Lemelerveld. In de zware klasse ging Bente Elshof uit Lierderholthuis met de eerste prijs aan de haal, voor Thom Tijhuis uit Olst en Mike Mensink uit Lierderholthuis. De wrakkenmanche in de lichte klasse werd gewonnen door Daniël Reemeijer uit Heino.

De foto’s van het rodeoweekend zijn vanaf dinsdag te bekijken op staging2.sokkestoppers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.