gb raalte steunt plannen gemeentehuis heino

Gemeentebelangen Raalte steunt het voorstel om een appartementencomplex van het oude gemeentehuis in Heino te maken. Donderdagavond neemt de gemeenteraad een besluit over de toekomst van het gebouw.

De plannen voor het oude gemeentehuis in het centrum van Heino zijn om er een appartementencomplex van te maken. Naar verwachten komen er dertien huurappartementen in.

Het plan is om het gebouw casco te behouden, maar wel volledig te strippen. Ieder appartement krijgt twee slaapkamers, een appartement krijgt er zelfs drie. De appartementen variëren in grootte van 85 vierkante meter tot 105 vierkante meter.

Op de begane grond komen zeven appartementen en een gezamenlijke fietsenberging. De eerste verdieping krijgt zes appartementen en een gezamenlijk dakterras. De kelder wordt gebruikt om bergingen in te situeren.

Johan Seekles, raadslid voor Gemeentebelangen en oud-voorzitter Plaatselijk Belang Heino, spreekt donderdagavond in de vergadering. Hieronder vind je de hoofdlijn van zijn bijdrage.

In de werkgroep is door alle partijen goed samengewerkt om tot de best haalbare oplossingen te komen. Samen gingen ze voor succes. En dat is gelukt. Er ligt een goed plan, waarbij we bij de nadere uitwerking een aantal zaken nog belangrijk vinden:

1. De ondernemers in de dorpsstraat moeten hun zegje kunnen doen. Hun bezwaren worden serieus bekeken. Oplossingen moeten echter wel worden gezocht binnen de financiële en ruimtelijke kaders van het masterplan.

2. Veel partijen maken zich sterk voor duurzaamheid en biodiversiteit. Bij de verbouw van het complex dienen duurzame materialen te worden gebruikt. Door toepassing van bv. zonnepanelen kan een laag energieverbruik worden nagestreefd. De groene border moet meer zijn dan groen gras. Bloemen en planten brengen de bij en de vlinder terug in het centrum. De recent opgerichte werkgroep groen raalte zou bij de groeninrichting een adviserende rol kunnen spelen.

3. Over het parkeren is al veel gesproken. Er is een parkeerconvenant afgesproken, waardoor een win-winsituatie is ontstaan voor het winkelend publiek, inwoners en medewerkers. Er is maatwerk geleverd binnen de crow-normen en er worden 7 parkeerplaatsen meer gerealiseerd. Bij piekmomenten is er genoeg ruimte om de druk op te vangen. Daarnaast kan er worden geparkeerd voor de AH, bij de Aldi en ook nog in de Munnikenhof. Als uitwijk kan bv. door winkelmedewerkers gebruik worden gemaakt van de parkeerruimte bij de voetbal- en tennisvereniging. Een evaluatie kan inzicht opleveren of er sprake is van een te hoge parkeerdruk.

4. Veiligheid voor met name het oudere winkelende publiek is een belangrijk aandachtspunt. Stoepen en afritten dienen goed begaanbaar te zijn voor rollator, rolstoel en scootmobiel. Of de aanleg van een of twee geaccentueerde oversteekplaatsen noodzakelijk is kan in de werkgroep besproken worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.