eerste nederlaag een feit voor rohda

Rohda Raalte heeft na drie winstpartijen de eerste nederlaag in de competitie geleden. Op het kunstgras bij RKHVV verloor de ploeg van Martin Drent met 2-1. Volgens Drent had Rohda niet hoeven te verliezen en waren er kansen op een voorsprong, maar had hij het gevoel dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen.

Voor rust gaven beide ploegen elkaar niet zomaar mogelijkheden om te scoren en de wedstrijd ging gelijk op. Er gebeurde weinig in de eerste drie kwartier, de ruststand van 0-0 was daar het terechte gevolg van. Jesper Harmens had de grootste mogelijkheid om wel een doelpunt te maken, maar hij faalde alleen voor de keeper.

Tien minuten na rust kreeg Rohda twee mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst was Sahbaz dichtbij de openingstreffer en daarna miste Hettinga alleen voor de keeper van RKHVV. “Wij hadden de mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar dat gebeurde niet. Dat is jammerlijk, vooral als je er dan wel een om je oren krijgt”, was het oordeel van trainer Drent.

Drent doelt daarmee op de 1-0 die RKHVV liet noteren. Jelmer Goedhart mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf zestien meter en trapte de bal fraai binnen. Amper drie minuten later leek RKHVV het duel direct te beslissen. Omar Nejjari vond met een lage schuiver over de grond de verre hoek van het doel van Rohda en bepaalde de stand daarmee op 2-0.

“Vanaf de 2-0 zijn we alles of niets gaan spelen en kregen we kansen op de 2-1. De 2-1 viel ook, maar in een te laat stadium”, liet Drent weten na de wedstrijd. Sahbaz was uiteindelijk de man die de aansluitingstreffer liet noteren kort voor tijd. Voor Rohda was er te weinig tijd om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

“Ik verwijt de ploeg niets, ze hebben alles gegeven en ik heb van iedereen een goede inzet gezien. De hele grote vorm en de scherpte voor het doel ontbrak vandaag. Dat kan wel eens voorkomen. De afgelopen wedstrijden scoorden we telkens op de juiste momenten, dat was vandaag niet het geval”, analyseert Drent de eerste verliespartij van zijn ploeg.

Volgende week krijgt Rohda Juliana’31 op bezoek. Juliana is met tien punten uit vier duels koploper in de Hoofdklasse C. Rohda volgt met negen punten en kan volgende week dus weer een gooi doen naar de eerste plek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.