eagles verliest onnodig in enschede

Go Ahead Eagles heeft de wedstrijd tegen FC Twente verloren. In een rommelig duel werd er met 2-1 verloren. Voor de Deventenaren was er meer mogelijk geweest in Enschede.

Eagles begon met een sterk gewijzigde opstelling in Enschede. Deniz Türüc, Alex Schalk, Bart Vriends en Lesly de Sa waren er niet bij, waardoor Sander Duits, Fernando Lewis, Gilliano Wijnaldum en Jules Reimerink mochten starten.

Na vier minuten liep Eagles al achter de feiten aan. FC Twente kreeg de kans om vrij te combineren en Castaignos kon zonder ook maar enige ingreep van de verdediging raak schieten. Na de openingstreffer kregen de Deventenaren het initiatief van FC Twente in de schoot geworpen. Daar wist de verdediging zich geen raad mee zo leek het wel. De bal ging eindeloos heen en weer achterin zonder echt een aanval op te zetten, het initiatief ontbrak.

De kansen die Eagles kreeg in de eerste helft kwamen voort uit laconieke inspeelpasses bij de thuisclub. Reimerink en Lewis loerden op de risicovolle breedtepasses die de Twentse verdediging telkens gebruikten. Uit het niets viel de gelijkmaker achter ex-Eagle Marsman. Jules Reimerink kreeg de gelegenheid een hakje uit te voeren, waarmee hij Marnix Kolder bereikte. De spits schoot oog in oog met Marsman hard raak na ruim twintig minuten.

Het restant van de eerste helft trok FC Twente naar zich toe. Ziyech en Corona waren gevaarlijk voor het doel van Cummins en Castaignos kon de bal voor een leeg doel net niet binnenwerken. Een kwartier voor rust lukte dat Corona wel. Na een corner pikte Mokotjo de afgevallen bal op. Hij bereikte de Mexicaan die naar binnen kapte en de 2-1 ruststand op het scorebord liet noteren met een schot in de verre hoek.

Tweede helft

Het begin van de tweede helft was vergelijkbaar met die van de eerste. Terwijl nog niet eens iedereen weer op een stoeltje zat, veroorzaakte Wijnaldum een strafschop door Corona onderuit te tikken in het strafschopgebied. Cummins schoot de linksback te hulp door de inzet van Castaignos te keren. Na nog een goede redding op een schot van Mokhtar zag diezelfde Cummins het duel rommeliger worden. Zowel bij Go Ahead Eagles als bij FC Twente wisten medespelers elkaar niet meer te bereiken.

Aan beide kanten werd geloerd op fouten bij de tegenstander. Die fouten werden veelvuldig gemaakt, waardoor er wel degelijk kansen ontstonden. Spectaculair was het echter niet en een schot vanaf de middenlijn van Van Ooijen was een van de weinige hoogtepunten van de tweede helft. Marsman zag tot zijn grote opluchting de bal op het dak van zijn doel belandden.

Cummins

Met nog een kwartier op de klok onderscheidde Cummins zich nog maar eens een keer tot beste Eagle van de wedstrijd, door een kopbal van Bengtsson fraai te keren. Zijn collega had het aan de andere kant tamelijk rustiger. Eagles kwam in het laatste deel van de wedstrijd, op een vrije trap van Van der Linden na, niet meer in de buurt van het Twentse doel. Mede daardoor kon FC Twente de overwinning makkelijk over de streep trekken.

Voor Eagles is een onnodige verliespartij wat rest. De tegendoelpunten werden te makkelijk weggegeven en voorin te weinig werd gecreëerd. Volgende week reist de ploeg van Booy af naar Den Haag voor de ontmoeting tegen ADO.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.