eagles schakelt feyenoord uit in de beker

Go Ahead Eagles heeft Feyenoord voor de tweede keer in drie jaar tijd uitgeschakeld in de beker. In de Adelaarshorst won Eagles met 2-0 door een vroeg doelpunt van Jules Reimerink en een prachtig ingeschoten vrije trap van Jop van der Linden.

Binnen twee minuten stond Eagles op voorsprong. Spits Teije ten Den, die tegen Feyenoord wel direct mocht beginnen, kopte via Kongolo naast het doel en dat leverde de thuisclub een hoekschop op. Van der Lindens voorzet kon door Feyenoord worden weggewerkt. Reimerink kon vanaf zestien meter die bal oppikken en besloot om op doel te schieten. Via Sven van Beek kwam die bal achter doelman Kenneth Vermeer terecht.

Door de snelle voorsprong van Eagles konden de Deventenaren Feyenoord rustig laten opbouwen. Eagles liet Feyenoord rustig komen en Feyenoord besloot om de bal rustig rond te spelen. Dat gebeurde echter zo langzaam dat Go Ahead Eagles zich telkens goed kon opstellen. Tot kansen leidde het balbezit van Feyenoord dan ook nauwelijks. Clasie kon vanaf randje zestien meter een schot lossen, maar dat ging naast.

In tegenstelling tot Feyenoord, kreeg Eagles wel grote kansen op een tweede doelpunt. Wanneer Feyenoord de bal verloor op de helft van Eagles, werd direct Jules Reimerink gelanceerd door een diepe pass van achteruit. Reimerink gaf twee keer voor op Fernando Lewis. De eerste keer raakte de grote aanvaller in plaats van de bal keeper Vermeer. De tweede keer verzuimde Lewis om een vrije kopkans op doel te koppen. Duits was even later nog gevaarlijk met een schot in de korte hoek, maar die inzet redde Vermeer knap. Eagles ging met een verdiende voorsprong rusten, maar had misschien wel de 2-0 moeten maken.

Tweede helft

Feyenoord kwam wat offensiever uit de kleedkamer. De Rotterdammers speelden met wat meer pit en gif en ging de duels wat harder aan. Dat leverde de ploeg van Fred Rutten kleine kansen op, maar daar werd vaak onnauwkeurig mee omgegaan. Uit een vrije trap leek Feyenoord wel gevaarlijk te worden. Toornstra mocht aanleggen vanaf zestien meter, maar Van der Hart kon de bal pakken.

Eagles probeerde in de omschakeling gevaar te stichten. Met snelle buitenspelers Reimerink en Lewis en veel ruimte lagen er mogelijkheden. De echte precisie ontbrak echter, waardoor de magere 1-0 lang op het scorebord bleef staan. Daardoor bleef het spannend in de Adelaarshorst waar het publiek de 2-0 aanvoelde komen. Vermeer behoedde Feyenoord meermaals voor een grotere achterstand.

Slotoffensief

Vervolgens ging Feyenoord meer risico’s nemen. Rutten durfde het aan om met drie verdedigers te gaan spelen. Jop van der Linden gaf dat slotoffensief geen kans door een vrije trap op fantastische wijze binnen te krullen. Met de 2-0 amper op het scorebord onderscheidde Van der Hart zich. Kazim Richards had namens de bezoekers een vrije kopkans en kopte goed in. De reserve-doelman van Eagles ging echter naar dezelfde hoek als de bal en pakte die bal met een katachtige redding.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kon Eagles gemakkelijk stand houden. Zelfs met een 2-0 voorsprong was de ploeg van Foeke Booy aan het aanvallen en had zelfs de 3-0 kunnen vallen. Feyenoord zocht met lange ballen nog de aansluitingstreffer. Manu had hem voor het inschieten, maar miste de bal volledig. Uitschakeling in de beker was het gevolg voor de bezoekers waardoor de Deventenaren doorgingen. Aanstaande zaterdag staan beide ploegen weer tegenover elkaar. Dan staan er voor de competitie drie punten op het spel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.