eagles kansloos ten onder tegen feyenoord

Feyenoord won met 0-4.

Beide teams begonnen met drie wijzigingen in het elftal ten opzichte van de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag. Bij Eagles speelden in plaats van Van der Hart, Rijsdijk en Ten Den, Cummins, Van Ooijen en Kolder. De spits kwam terug van kortstondig blessureleed. Bij Feyenoord werden Vilhena, Schaken en Boëtius op de bank gehouden voor El Ahmadi, Immers en Manu.

Eagles hanteerde in de beginfase alleen maar de lange bal, omdat het team moeite had met het vinden van een vrije man. De eerste momenten van de wedstrijd kwamen dan ook op naam van Feyenoord. Hoewel de voorzetten niet direct voor heel veel gevaar zorgden, was de intentie van de Rotterdammers duidelijk. Een blamage als afgelopen woensdag kon niet weer worden opgelopen.

Het was Elvis Manu die de openingstreffer leek te maken in Deventer. De aanvaller werd echter afgefloten wegens buitenspel. Amper een minuut later was het wel raak voor Feyenoord. Miquel Nelom kreeg alle vrijheid en legde terug op Kazim-Richards. Hoewel hij miste, gleed Wijnaldum de bal in eigen doel, waardoor Feyenoord alsnog op voorsprong kwam.

Lewis leek in de eerste de beste aanval daarna direct de gelijkmaker binnen te koppen. Wilkshire kopte zijn inzet op de doellijn echter weer terug. Daarna ging er steeds meer mis bij de thuisploeg. De overtuiging en precisie ontbrak in de eerste helft. Medespelers wisten elkaar lastig te vinden en spits Marnix Kolder had voorin moeite om de bal in de ploeg te houden. Feyenoord was daarentegen niet veel beter. Evenals woensdag kreeg Kongolo veel tijd om op te bouwen en die tijd nam hij ook ruimschoots. Pas wanneer de bal bij Manu, Clasie of El Ahmadi terecht kwam gebeurde er echt iets. Eerstgenoemde bereidde dan ook de 2-0 voor. Met een afgemeten voorzet, was het voor geheel vrijstaande Toornstra een koud kunstje om de bal achter doelman Cummins te koppen. In het restant van de eerste helft kreeg Immers de uitgelezen mogelijkheid om het duel helemaal in het slot te gooien, maar dat liet hij na.

Beslissing

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Feyenoord nam meteen het initiatief in handen en leek van plan om het duel snel te beslissen. Dat deed Kazim-Richards ruim tien minuten na rust door van een meter of dertig prachtig raak te schieten. Cummins was kansloos en de wedstrijd was gespeeld.

Eagles ging in het restant van het duel nog op zoek naar de eretreffer. Schoten vanaf zestien meter konden Vermeer echter niet verschalken. Veelvuldig moest Eagles achter Feyenoord aanlopen dat het duel domineerde. Van der Linden pikte bijna nog een doelpunt mee. Op ongeveer dezelfde plek als in de bekerwedstrijd mocht hij aanleggen voor een vrije trap. De trap was net zo mooi, maar dit maal raakte de verdediger de paal. Feyenoord kreeg daarna nog mogelijkheden om de score uit te breiden. Het duel dat langzaam doodbloedde, verdiende eigenlijk geen doelpunt meer. Te Vrede maakte er nog wel een, na een goede actie van Manu had de invaller de bal voor het intikken. Hij bepaalde de eindstand op 0-4.

Volgende week reist Eagles af naar Utrecht om het in de Galgenwaard op te nemen tegen FC Utrecht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.