eagles gehavend booy houdt vertrouwen

Go Ahead Eagles gaat zaterdag gehavend de strijd aan in de derby met FC Twente. Foeke Booy kan in Enschede namelijk geen beroep doen op basiskrachten Alex Schalk, Deniz Türüc, Lesly de Sa en Bart Vriends. Ondanks het gemis van dit viertal behoudt de oefenmeester echter vertouwen: “We zijn niet bang voor Twente.”

Alex Schalk kwam twee weken geleden geblesseerd uit het duel met Willem II. Hij bleef in de wedstrijd achter zijn eigen voet haken na een duw, waardoor hij nu last heeft bij zijn hamstring. Hoewel een mri-scan geen zichtbaar letsel kon aantonen, blijft de spits last ondervinden van de blessure.

Voor Deniz Türüc bezorgde een mri-scan wel duidelijkheid. De middenvelder blijkt, nadat hij zich verstapte op de training van afgelopen dinsdag, een scheurtje in zijn rechter enkelband te hebben opgelopen. Dit houdt in dat Türüc zeker drie weken rust moet houden.

Lesly de Sa is de derde basiskracht die geblesseerd is afgehaakt voor het komende duel. De rappe buitenspeler heeft nog te veel last van zijn rug. Bart Vriends complementeert het viertal afwezigen. Hij is nog geschorst na de rode kaart in het duel met Willem II. Vriends mist daardoor ook nog het duel tegen ADO Den Haag.

Booy: ‘FC Twente is ook zoekende’

Hoewel Booy aardig wat veranderingen moet aanbrengen in zijn standaard basis-elf, is de trainer zeker niet ten einde raad. “Nu deze jongens wegvallen, krijgen anderen weer een kans”, bekijkt de oefenmeester het van de positieve kant. “We zijn dan ook niet op voorhand kansloos. FC Twente is ook zoekende. We zijn niet bang.”

Toch weet Booy ook dat een goed resultaat tegen Twente geen ‘makkie’ zal worden. “Het is een ploeg met veel kwaliteit. Maar dat wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn voor ons.” Wat die mogelijkheden waren, liet de Eagles-trainer nog even in het midden: “We laten ons niet in de kaarten kijken”.

Doordat Bart Vriends niet speelt, neemt Xandro Schenk zijn plek over in het centrum van de verdediging. Hierdoor zal Wijnaldum als back optreden aanstaande zaterdag. Een ander gevolg van de blessuregolf binnen de selectie is het feit dat Amevor weer zal plaatsnemen op de bank. Dat was nog niet gepland, meldt Booy. “Hij heeft eigenlijk nog te weinig ritme. Maar door de afwezigheid van zoveel spelers heb ik weinig keus.”

Go Ahead Eagles speelt zaterdagavond om 18.30 uur in de Grolsch Veste.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.