Home / archiefcentraal / duizenden badeenden in overijssels kanaal

duizenden badeenden in overijssels kanaal

De nummers van de eenden komen overeen met de nummers van de loten die voor de race zijn uitgegeven. Het badeendje dat als eerste over de finish komt, wint. Degene met het corresponderende lotnummer wordt daardoor de eigenaar van een elektrische fiets ter waarde van 2100 euro. In totaal zijn er ruim dertig prijzen te winnen, waaronder een televisie, een tafelvoetbalspel , waarde- en dinerbonnen, een snelleestraining en een gezichtsbehandeling.

De opbrengst van de badeendenrace gaat naar Stichting De Cirkel. Die wil een nieuw hospice met drie gastenkamers bouwen aan de Monumentstraat, omdat het huidige pand aan de Oude Molenweg niet meer voldoet. Op woensdag 22 oktober maakt Lions Raalte de opbrengst van de race bekend. Meer informatie is ook te vinden op www.lionsclubraalte.nl,www.decirkelraalte.nl en www.facebook.com/badeendenraceraalte

De eenden werden zaterdagmiddag losgelaten nabij de Enkbrug. De brandweer zorgde er voor dat de eendjes direct van start konden. Duikvereniging Cerianthus zorgde ervoor dat er geen eendjes in het riet achterbleven.

Overigens was er voor kinderen ook vanalles te doen rondom de ludieke badeendenrace. Scouting Raalte bouwde een vlot en verzorgde diverse spelletjes. Er waren twee waterfietsen in de vorm van zwanen waarmee iedereen het water over kon en de brandweerwagen zorgde ook voor de nodige bekijks.

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.