drent we zijn er klaar voor

Voor Rohda Raalte start de competitie zondagmiddag weer. De ploeg neemt het in eigen huis op tegen Achilles 1894. Als kampioen van de eerste klasse is Achilles de promovendus in de hoofdklasse. Een vooruitblik op het duel met Rohda-trainer Martin Drent.

Door Maurice Kuipers

“Ik proef en voel dat we er klaar voor zijn en op Kemperman na, is mijn gehele selectie fit. We zullen agressief beginnen en Achilles direct bij de strot grijpen door flink druk te zetten”, vertelt Drent gedreven. “Daarnaast gaan we ons eigen spelletje spelen en ver vooruit voetballen. We zullen proberen om snel het verschil te maken.”

Promovendus Achilles vergelijkt Drent met ploegen als Excelsior en FC Dordrecht in de Eredivisie. “Ik heb SC Heerenveen – FC Dordrecht nog scherp op mijn netvlies staan. Iedereen denkt dat Dordrecht rechtstreeks degradeert, maar de eerste wedstrijd wonnen ze wel even in Friesland. Daar stond iedereen raar van te kijken en dat gevaar is morgen ook voor ons aanwezig. Voor Achilles is alles nieuw, leuk en aardig, maar wij moeten. Voor beide ploegen ligt er een bepaalde druk, bij ons is die echter hoger.”

Toch maakt Drent zich geen zorgen over een eventuele stunt van Achilles aankomende zondag. De voorbereiding heeft aangetoond dat Rohda goed om kan gaan met verdedigend ingestelde ploegen. “Achilles zal heel verdedigend gaan spelen en loeren op de counter. We moeten er via de flanken proberen door te komen. Ik moet zeggen dat we in de voorbereiding tegen veel ploegen hebben gespeeld die ook veel inzakten en daar zijn we telkens goed uitgekomen”, beseft Drent.

“Achilles heeft een jonge ploeg en zal nog wat moeten wennen aan het niveau. Ik verwacht dat ze in de loop van het seizoen zullen groeien, maar in het begin hebben ze wel wat punten nodig. Wij willen echter de stap maken om bovenin mee te doen in de hoofdklasse en dan moeten we Achilles gewoon pakken”, besluit Drent strijdlustig.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.