distributiecentrum jumbo raalte gaat dicht

Het distributiecentrum van Jumbo Raalte aan de Almelosestraat gaat dicht. Bij het voormalige distributiecentrum van de C1000 werken 250 mensen in volledige dienst en nog eens 250 uitzendkrachten. Henk van der Ploeg, bestuurder van FNV Bondgenoten: “Dit gaat hen heel hard raken. Interne herplaatsing binnen Jumbo betekent een enorme reistijd, omdat het werk voornamelijk in de distributiecentra in Elst en Beilen is. Dat zal voor velen geen optie zijn dus dan dreigt feitelijk ontslag.”

Jumbo heeft de sluiting dinsdagavond bekend gemaakt tijdens een meeting in de Leeren Lampe waar alle vaste personeelsleden verplicht waren te komen. Het distributiecentrum aan de Almelosestraat gaat dicht. Er blijft wel een diepvrieslocatie over voor heel Jumbo. Die staat aan de Kotterstraat, maar emballage en de versafdeling gaan daar ook weg.

Ingrijpende reorganisaties hingen al in de lucht nadat Jumbo de C1000-supermarkten overnam. Van der Ploeg: “Wederom een verlies van een groot aantal banen, bovenop de kantoorbanen die twee jaar geleden verloren gingen”, aldus Van der Ploeg. “Het vertrouwen in de toekomst loopt hiermee een flinke deuk op. De onzekerheid van werknemers over hun werk en inkomen zal alleen nog maar toenemen.”

Hoewel er een goed sociaal plan ligt dat tot eind 2016 geldt, wil de vakbond aanvullende afspraken maken die leiden tot maximaal behoud van werk voor de huidige werknemers. Van der Ploeg: “Eind 2015 komen er 40 banen bij in de diepvries van het distributiecentrum dat in Raalte blijft. de tussenliggende tijd moet volgens mij te overbruggen zijn.” De bond denkt daarnaast aan collectief, door Jumbo geregeld vervoer om het woon-werkverkeer voor werknemers te versoepelen.

Op maandag 8 september overlegt FNV Bondgenoten met Jumbo over de opvang van de gevolgen van de sluiting van DC Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.