de linde opent bibliotheek op school

Voor de deur van de school stond een levensgroot exemplaar van één van haar boeken ‘Spekkie en Sproet, een gevaarlijk knalfeest’. Nadat de kinderen het lied ‘feest’ van de Kinderboekenweek zongen, gingen alle kinderen door het boek naar binnen, waar Vivian den Hollander vervolgens de officiële opening verrichtte.

Aansluitend kregen de kinderen van de Linde een gastles van Vivian den Hollander. Ze zong met de kinderen, vertelde hen honderduit over haar boeken en leerde ze waarom lezen leuk is. Ook knutselden alle kinderen hun favoriete boek en werd er volop rondgeneusd tussen de boeken in de bibliotheek. Aan het eind van de middag werd het feest afgesloten door het oplaten van tientallen ballonnen.

Henk Jan Ulderink was de gelukkige die het eerste boek mocht lenen. Hij ging naar huis met het boek Karel Klus bouwt een huis

De aanwezigheid van een Bibliotheek op School heeft een positieve invloed op het lezen van boeken, aldus de Linde. De Bibliotheek op School richt zich op het verleiden van kinderen om te lezen. Want kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en worden aantoonbaar beter in taal. Het lezen van de boeken doen de kinderen niet alleen op school, de boeken mogen ook mee naar huis om daar verder te lezen.

De Bibliotheek op School is een samenwerking tussen de basisschool de Linde en de Bibliotheek Raalte. Ze bevat naast boeken uit de eigen collectie van de Linde, ook een wisselcollectie van de Raalter Bibliotheek. Zo is er voor de kinderen altijd een boek te vinden dat nog niet gelezen is. Vooralsnog kunnen de kinderen op dinsdag- en donderdagmiddag terecht in de Bibliotheek op School voor het uitzoeken van boeken. Een enthousiaste groep ouders gaat de uitleen en de inname van de boeken verzorgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.