de gouden emmer bezoekt rijksmuseum

‘Ieder kind voor zijn/haar twaalfde jaar naar de Nachtwacht’, dat is de droom van het Rijksmuseum, maar ook voor CBS De Gouden Emmer uit Heino. Donderdag 11 september 2014 gaan de groepen 6, 7 en 8 samen met hun leerkrachten naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Niet alleen om de Nachtwacht te bekijken, maar ook om te ontdekken hoe het atelier van Rembrandt rook, te voelen hoe zacht de jurk van het Melkmeisje was en te proeven van 17de-eeuwse specerijen uit verre landen.

De beleving van onze geschiedenis en cultuur heeft een bijzonder plaats in het onderwijs op de Gouden Emmer. Ieder jaar bezoeken wij met de kinderen diverse musea en culturele instellingen in de omgeving van Heino.

Een bezoek met de leerlingen aan het Rijksmuseum in Amsterdam stond al sinds de heropening op ons verlanglijstje. De afstand en het daaraan gekoppelde kostenplaatje hield ons tegen, maar

dit jaar kunnen wij door gebruik te maken van gratis vervoer met de Rijksmuseumbus van en naar Amsterdam dit wel verwezenlijken.

Scholen vanaf 60 km vanaf de ring van Amsterdam kunnen deze speciale bus boeken. Het vervoer is gratis, wij betalen alleen voor het programma in het museum. De bus haalt onze leerlingen en hun leerkrachten uit groep 6, 7 en 8 op de afgesproken tijd op en brengt ze na een leuke, leerzame dag in het Rijksmuseum, weer veilig thuis. Veel ouders van de Gouden Emmer boden zich spontaan aan om als begeleider mee te reizen, maar helaas de eigen leerkrachten wilden zelf heel graag mee.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.