Home / archiefcentraal / d66 schaf de welstandscommissie af

d66 schaf de welstandscommissie af

De welstandscommissie afschaffen en de welstandsbeoordeling door eigen ambtenaren laten doen, dat is wat D66 Raalte wil. Om tijd en geld te besparen en de afgifte van een bouwvergunning versnellen kan de gemeente de prille bloei in de bouw ondersteunen.

Omdat de bouw langzaam uit het slop komt is D66 van mening dat de minimale groei in de branche ondersteund moet worden. De gemeente kan een bijdrage leveren door bijvoorbeeld de vergunningprocedure te versnellen. Peter Moorman, raadslid van de D66 fractie in de gemeente Raalte heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Eén van de mogelijkheden is volgens hem om de welstandscommissie af te schaffen en de welstandsbeoordeling door eigen ambtenaren te laten doen. Dit bespaart tijd en geld en versnelt de afgifte van een bouwvergunning.

In de bijlage vind je de vragen en meer informatie.

Lees ook

Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door

OMMEN – Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus aanstaande vormt de rivier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.