cummins geeft overwinning uit handen

Go Ahead Eagles heeft de wedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-1 gelijkgespeeld in het Kyocera Stadion. De ploeg kwam in een slechte wedstrijd op voorsprong door de net ingevallen Ten Den. Door een fout van doelman Cummins werd het echter gelijk.

Go Ahead Eagles begon zeer matig aan de wedstrijd. Binnen zeven minuten kopte Kramer op het doel van Eagles. Cummins redde met een katachtige reflex, maar Kevin Jansen kon de bal alsnog in het doel tikken. Hij stond echter buitenspel waardoor de tussenstand 0-0 bleef.

In het eerste kwartier werd ADO daarna nog enkele malen gevaarlijk via voorzetten van Schet en Meijers. Eagles mocht van geluk spreken dat de Hagenezen het net niet wisten te vinden. Na de eerste vijftien minuten ging de Haagse storm wat liggen, zonder dat Go Ahead Eagles daarvan profiteerde.

De rood-gele verdediging speelde de bal eindeloos rond achterin. Zowel Van der Linden als Schenk speelden het middenveld niet in. Wat resulteerde was de lange bal naar voren. Spits Lewis, die de geblesseerde Kolder verving, kon niets met de ballen en leed constant balverlies. De diepte achter de verdediging van ADO werd totaal niet gezocht, terwijl Booy daar juist mogelijkheden zag voor het duel.

Na een half uur begon Eagles wat meer te voetballen, maar tot kansen leidde dat niet. ADO kwam vanuit de omschakeling met Van Duinen op Cummins af. Cummins besloot ver uit te komen en maakte het van Duinen met een sliding op de bal onmogelijk om te scoren. Na twee mogelijkheden voor Reimerink floot Van de Graaf voor de rust. Eagles mocht blij zijn met de tussenstand van 0-0.

Na rust zochten beide teams naar kansen voor de openingstreffer. Eagles kreeg de eerste met een goed genomen vrije trap van Jop van der Linden. Na een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg bracht Booy Ten Den in het veld voor Reimerink. Ten Den had drie minuten nodig om het net achter Hansen te laten trillen. De spits kopte een voorzet van Nieuwpoort knap binnen.

In het restant van de wedstrijd was ADO een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Go Ahead Eagles kreeg in de omschakeling zeeën van ruimte. Onder meer Lewis en Rijsdijk konden niet uit een counter scoren waardoor het tot het eind toe spannend bleef. Eagles probeerde het duel op balbezit uit te spelen en dat lukte aardig. Uit het niets viel de 1-1. Cummins verkeek zich op een schot van Meijers, waardoor Kramer de bal voor het intikken had.

In de slotfase was het nog even billen knijpen voor Go Ahead Eagles. ADO drong nadrukkelijk aan op de 2-1. Bijna kwam die er na weer een aparte actie van Cummins. Ook Eagles zelf kreeg nog mogelijkheden op de overwinning. Zo ver kwam het echter niet waardoor Go Ahead Eagles een punt overhield aan het treffen met ADO. Op basis van het vertoonde spel en de mogelijkheden voor ADO moet de ploeg van Booy daar blij mee zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.