csi salland opent hippisch indoorseizoen

Tijdens deze derde editie verwacht de organisatie opnieuw grote namen in het internationale deelnemersveld. Andere jaren kwamen topruiters als Marc Houtzager, Gerco Schröder, Jos Lansink en Julia Kayser al naar het CSI in Mariënheem om daar de opening van het indoorseizoen te vieren.

De datum in het eerste weekend van oktober is perfect om de paarden de wisseling van de buitenconcoursen naar binnen te laten maken. Tijdens deze derde editie is de belangrijkste doelstelling het concours verder te perfectioneren zodat deelnemers, sponsors en bezoekers nog meer kunnen genieten van topsport. Van de verdere verbetering van het programma, de gratis toegang, een nieuwe VIP-tribune en publiekstribunes aan de lange zijde zijn verbeteringen wordt veel verwacht.

De start en groei van CSI Salland sluiten naadloos aan bij de ontwikkeling van de accommodatie aan de Boetelerveldweg. Waar ooit Mans en Aaltje Bartels de koeien inruilden voor paarden en een manege begonnen, heeft zich stapsgewijs een hippisch complex ontwikkeld dat een groot aantal keer per jaar concoursen en evenementen organiseert. Het is tevens de thuisbasis van de vereniging van de Heemruiters.

Voorzitter Jeroen Bakker ziet het geheel als een typisch Sallands initiatief: “Wie vroeger in Salland paardrijden zei, dacht aan Manege Bartels. Met een sterke gemeenschapszin, veel daadkracht en een doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-mentaliteit is hier vanuit de samenwerking tussen vereniging en Manege Bartels een accommodatie ontstaan waar ze in de rest van Nederland jaloers op zijn. We hebben een grote piste, in totaal drie overdekte rijbanen, paddocks, parkeerterrein, alles wat je nodig hebt voor een internationaal concours.”

Naast het internationale sportprogramma waar de Sallandse topruiters Dominique Roelofsen en Hendrik Jan Schuttert zich als ambassadeurs sterk voor maken, organiseert CSI Salland ook de finales van de landelijke Roelofsen Raalte Competitie. Ruiters uit de hele regio hebben zich middels kwalificatiewedstrijden kunnen plaatsen voor deze finalewedstrijden. De deelname en interesse van de breedtesportruiters neemt ieder jaar toe en inmiddels is het best moeilijk geworden om een finaleplaats te bemachtigen.

Jeroen Bakker: “Het is fantastisch zoals CSI Salland inmiddels gedragen wordt in de regio. We hebben talloze vrijwilligers van binnen en buiten de vereniging die zich inzetten, we zien het aantal bezoekers elk jaar toenemen, en merken ook dat het bedrijfsleven het belang van het evenement erkent. Ondernemers als Johnny Roelofsen uit Raalte en René Nijboer uit Mariënheem hebben het evenement omarmd. Zonder hun bijdrage zou het onmogelijk zijn om CSI Salland te organiseren.”

Voor meer informatie over CSI Salland, Manege Bartels of de Heemruiters kijk op: staging2.csisalland.nl, staging2.manegebartels.nl of staging2.heemruiters.nl .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.