cda raalte wil task force werkgelegenheid

Samenwerken om de werkloosheid aan te pakken. CDA Raalte roept het College van B&W op om zoveel mogelijk voor de troepen uit te gaan lopen als het gaat om het opvangen van de gevolgen van de toenemende werkeloosheid in Raalte.

“Door veranderingen in de Sociale werkvoorziening komen, naast bovengenoemde oorzaken, ook door de participatiewet de nodige werkzoekenden op de markt. Volgens de nieuwe participatiewet is de politiek mede verantwoordelijk voor deze gevraagde werkgelegenheid. Ook in dit verband is de Task Force werkgelegenheid van belang”, stelt het CDA.

De Task Force kan daarnaast de gevolgen van de ontslaggolf in Raalte in kaart brengen; mogelijk dat gezinnen dubbel getroffen gaan worden. “Gezinnen in Raalte die onzeker zijn over hun toekomst moeten kunnen rekenen op een pro actieve houding. Praten over werkgelegenheid en de participatiewet is goed, maar doen heeft prioriteit 1! Wat we nu al kunnen doen, moeten we ook nu oppakken.”

Daarnaast wil het CDA dat in kaart gebracht wordt wat de gevolgen zijn voor de Zegge 6 en 7 en de Almelosestraat.

“Alles zal in het werk moeten worden gesteld om te voorkomen dat Raalte economisch in een neerwaartse spiraal gaat komen en werknemers thuis komen te zitten”, aldus het CDA.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.