cda inwoners voorop in sociaal domein

Het CDA wil de kracht van inwoners versterken. Daarom steunt het CDA het innovatiefonds. Het CDA wil waar mogelijk inwoners steunen als zij samen, als buurt zorg voor elkaar willen realiseren, denk bijvoorbeeld aan zorgcoöperaties.

Zorg is er voor de burger. Die moet centraal staan. Vandaar dat het CDA pleit voor goede klantondersteuning. Goed lopende ondersteuning als bv. de ouderenadviseurs en Raad & Recht dienen een plek te krijgen in het nieuwe gemeentelijke zorgsysteem. Burgers moeten ook betrokken worden bij de verdere uitwerking van het beleid, zoals de criteria voor zorgverlening. Voor het welslagen van het gemeentelijke beleid is het fundamenteel dat duurzame zorgoplossingen worden gezocht voor mensen. In gesprek aan de keukentafel is dat het uitgangspunt en niet de financiële winst. Een duurzaam persoonlijk ontwikkelingsplan vergt zorgvuldigheid!

De mensen die zorg nodig hebben, hebben gelukkig ook vaak mensen om hen heen die hen willen ondersteunen, vrijwilligers en mantelzorgers. Het CDA vraagt daar extra aandacht voor. Zo pleiten wij om als gemeente het initiatief te nemen om het bedrijfsleven te ondersteunen in het voeren van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Het CDA stelt voor in samenspraak met betrokkenen (ervaringsdeskundigen, mantelzorgers, vrijwilligersorganisaties, kerken etc. ) het onderdeel clienten/burgerparticipatie in 2015 nader uit te werken en te integreren in het versterken van de kracht van inwoners. Uiteraard horen ook de adviesraden hierbij een belangrijke rol te spelen.

Alice Makkinga

Raadslid CDA Ommen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.