captain kolder weer aanwezig bij eagles

Captain Marnix Kolder kan het tweede deel in het tweeluik tegen Feyenoord weer spelen. De aanvoerder van Eagles is weer helemaal wedstrijdfit en zal naar alle waarschijnlijkheid in de basis starten zaterdagavond.

Kolder viel een week geleden uit met een op het oog ernstig lijkende knieblessure. Na diverse onderzoeken bleek het mee te vallen. “Ik ben zeer verheugd dat Marnix er weer bij is, hij had ook onder het mes kunnen liggen. In dat geval waren we hem heel erg lang kwijt geweest en daar werd al rekening mee gehouden”, aldus de oefenmeester.

Eagles, dat afgelopen woensdag met 2-0 won van de Rotterdammers, kan nog niet beschikken over Deniz Türüc. De middenvelder traint al wel weer met de groep mee met pass- en trapvormen en in positiespelletjes, maar is nog niet zover dat hij bij de wedstrijdselectie kan zitten. “We richten ons op FC Utrecht-uit”, vertelt coach Foeke Booy. “Deniz is een jongen die brand van verlangen, maar hij ziet ook in dat hij niet te snel moet willen.” Voor De Sa en Schalk, die er beide ook nog niet bij zijn, duurt het hersteltraject nog wat langer liet Booy weten.

Hoewel Teije ten Den de geblesseerde Kolder met verve verving tegen ADO en Feyenoord, gaat Kolder starten. “Ik ben erg blij met de prestaties van Teije, hij heeft het prima gedaan en ik weet nu wat ik achter de hand heb. Dat is goed om te weten, maar voor de langere termijn is hij nog niet klaar”, aldus de trainer.

Verder zal Cummins de plaats van Van der Hart weer innemen. Uit de woorden van de trainer kon worden opgemaakt dat Van Ooijen Rijsdijk vervangt. “Het middenveld is goed bezet binnen de selectie en Peter en Jeffrey zijn twee andere type spelers. Peter heeft moet nog wat vlieguren maken om te weten hoe hij onnodige loopacties kan vermijden. Op die manier moet hij in het vervolg een wedstrijd langer vol kunnen houden. Die vlieguren zal hij moeten maken, dus zal hij ook wel eens moeten spelen.” Verder zal de opstelling ongewijzigd zijn.

Bekerloting

Wat betreft de bekerloting is Booy tevreden. “FC Twente-thuis is een mooie loting, ik bedoel we hadden ook Roda- of Cambuur-uit kunnen treffen. Dan is een mooie derby als dit beter, maar wel pittig. De weg naar De Kuip wordt voor ons erg zwaar gemaakt, maar als we er komen dan hebben we al een aantal sterke teams uitgeschakeld”, liet Booy met een knipoog weten.

Het duel tegen Feyenoord begint om 20.45 uur in de Adelaarshorst en is live te volgen via het Twitteraccount @Deventercentr.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.