bv natuurlijk zonneboiler echt voordeliger

De BV Natuurlijk publiceert in deze rubriek vraag en antwoord op gebied van duurzaamheid. Deze week de vraag of een zonneboiler nu ook echt helpt. Die vraag hebben we voorgelegd aan Ron Stet van Coen Energiecomfort.

Ron: “Je kunt in deze tijd heel goed zien hoeveel gas je kwijt bent aan warm water. Want ergens anders heb je de geiser of boiler in de zomer niet voor nodig. We kunnen daarom ook behoorlijk nauwkeurig uitrekenen hoeveel profijt je hebt van een zonneboiler. Want dat je er profijt van hebt, is bijna wel zeker. Een zonneboiler betekent namelijk bijna altijd ook meer warm water. Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee, maar vooral ook gewoon lekker voldoende water. En dat is wat de BV Natuurlijk nastreeft: duurzame adviezen, die ook gewoon prettig zijn om uit te voeren.

Een zonneboiler werkt eenvoudig. Je legt een zonnepaneel op het dak, niet zo een die licht en zon omzet in elektriciteit (dat heet officieel ook en zonnevoltagepaneel), maar een waar water door heen loopt. Dit heet dan eigenlijk een zonnecollector. Dat water wordt door de zon opgewarmd en komt op die manier met een hogere temperatuur terug in een boilervat. Op die manier heb je gratis verwarmd water. Met het weer hier in ons land heb je op die manier gemiddeld een op de drie dagen voldoende warmte in je boiler. Die andere twee dagen wordt er bijverwarmd met elektrisch of gas. Kortom, qua comfort ga je er niks op achteruit. Qua kosten is de kans groot dat je goedkoper uit bent. Als je je gasverbruik deze zomermaanden noteert, dan kunnen we heel precies uitrekenen hoelang het duurt voordat je de investering van een zonneboiler terugverdiend hebt.

De BV Natuurlijk houdt iedere dinsdagavond spreekuur. Daarvoor moet je je van te voren aanmelden. Dat kan via de website bvnatuurlijk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.