Home / archiefcentraal / broedende fuut is twee maand te laat

broedende fuut is twee maand te laat

Het broedseizoen is voor de meeste vogels al lang en breed voorbij. Normaal gesproken ook voor de Fuut, die je hier in de regio volop tegenkomt. De Fuut broedt normaal in maart en juni, maar Gerard Broekgerrits zag er zaterdag nog één in het Overijssels kanaal bij Raalte op het nest zitten.

Hij stuurde deze foto mee. Is het een uitzondering op de regel? Of komt het steeds vaker voor dat vogels buiten het ‘vastgestelde’ broedseizoen broeden? En waar komt dat door? Wie het weet mag het zeggen!

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.