bijzondere wedstrijden voor dubbelsupporter

Deze week treedt Go Ahead Eagles tot twee keer toe in eigen huis aan tegen Feyenoord. Woensdag in de beker en zaterdag in competitieverband. Dit zijn de duels waar naar uitgekeken wordt en in het bijzonder door Jeroen Schiphorst (21). Hij is namelijk al van jongs af aan fanatiek supporter van Feyenoord, maar is iedere thuiswedstrijd van Eagles in de Adelaarshorst te vinden.

De liefde voor Feyenoord werd er bij Jeroen met de paplepel ingegoten. “Ik sliep van jongs af aan onder een Feyenoord-dekbed, liep ’s avonds rond in mijn Feyenoord-pyjama en ging naar school met mijn Feyenoord-broodtrommel”, vertelt hij. Jeroen keek iedere week weer uit naar het weekend, puur om het voetbalspelletje. Om dat spelletje van dichtbij mee te maken, kocht hij op zijn 16e zijn eerste seizoenkaart van Go Ahead Eagles. “Ik vond het geweldig om een club te kunnen supporten die zo dicht bij was.” Zelf woont hij namelijk in Schalkhaar.

Twaalfde man

Op de vraag wat hij zo bijzonder vindt aan de twee clubs, heeft Jeroen een duidelijk antwoord: “De twaalfde man.” Het is een eigenschap waarin Go Ahead Eagles en Feyenoord vergelijkbaar zijn. “Beide clubs hebben trouwe supporters. Die zijn er niet veel meer in Nederland. Waar je bij andere clubs vaak een boel gefluit en gezeur hoort, blijven ze in Deventer en Rotterdam juist 90 minuten lang achter hun club staan.”

Maar ook het stadion en de manier van voetballen van beide clubs zijn volgens Jeroen met elkaar te vergelijken. “Feyenoord en Eagles hebben beide een mooi stadion en spelen opportunistisch voetbal. Ik denk dat je Feyenoord kunt zien als Go Ahead Eagles in het goot. Het zijn beide volksclubs met een trouwe achterban, geen verwende supporters maar harde werkers. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat beide clubs elkaar goed liggen.”

Eagles of Feyenoord?

Maar wie gun je de overwinning wanneer de liefde voor beide clubs zo diepgeworteld zit? “In de beker ben ik voor Feyenoord”, zegt Jeroen zonder twijfel. “De beker is de kortste weg naar Europees voetbal en dus een mooie kans voor Feyenoord. In het competitieduel ben ik voor Go Ahead Eagles. Momenteel kan Eagles de punten harder gebruiken.”

Jeroen geeft de thuisploeg overigens een goede kans om beide duels te winnen. “Ik vind Feyenoord dit seizoen alles behalve sterk en denk dat ze in beide duels te verslaan zijn. Echter heeft GA Eagles op dit moment een hoop blessures. Ik denk dat de kansen in beide wedstrijden 50/50 zijn.”

Dat zijn beide clubs een lastig seizoen gaan hebben, ligt in de lijn der verwachtingen van de ‘dubbelsupporter’. “Ik denk dat het een lang seizoen gaat worden. Feyenoord mag hopen op Europees voetbal en eindigt denk ik op plek 5 of 6.” Voor Eagles ziet het er wat minder rooskleurig uit. “Alleen handhaving telt. Ze moeten alles op alles gaan zetten om directe degradatie te ontlopen. Clubs als Excelsior, Willem II en Dordrecht hebben goede versterkingen gehaald ten opzichte van Eagles. Ik denk daarom dat we dit jaar nacompetitie moet spelen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.