bijna onvergetelijke dag voor bissinghcrossers

Afgelopen zaterdag reisden de Bissinghcrossers af naar de Betuwe voor de 2e nationale wedstrijd van dit naseizoen. In Geldermalsen gingen 13 Ommense rijders de strijd aan met hun concurrenten uit de rest van Nederland. Inzet was dit keer, naast een kampioenstrui en bokaal, een kistje betuwse appels en peren. Voor Erik Katoele, die uitkomt in de oudste cruiser klasse, werd het bijna een onvergetelijke dag.

Bij deze cruisers 45 jaar en ouder lijkt een uit Geldermalsen afkomstige rijder al seizoenen lang onoverwinnelijk is. Ook nu pakte deze rijder vanaf de start meteen de koppositie, maar Erik zag kans om steeds dichterbij te komen. Op het laatste rechte stuk wist hij er zelfs naast te komen, waarop de toeschouwers langs de kant volledig uit hun dak gingen.

De fotofinish moest eraan te pas komen, maar uiteindelijk slaagde Erik er met slechts een banddikte verschil niet in om de man te kloppen. Hij eindigde uiteindelijk als tweede, net voor clubgenoot Arjan Schepers die een knappe derde plek wist te behalen na een jaar afwezigheid. Minder spannend was het bij de dames cruisers tot 31 jaar. Cencia Waaijenberg reed daar via een puntenklassement naar de 3e trede van het ereschavot.

De laatste finale plaats was er voor haar broer Sander Waaijenberg, die bij de cruisers 15-30 een valpartij wist te omzeilen en een 6e plaats bemachtigde. En een dag fietscross is helaas vaak niet compleet zonder flinke valpartij. Dit keer waren het Danielle Gohl en Leon Stappenbelt die een flinke smak maakten, maar beide hielden hier op wat schaafwondjes en blauwe plekken na niks ernstigs aan over.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.