badeendenrace in overijssels kanaal

Maar liefst vijfduizend badeendjes worden zaterdag 13 september in het Overijssel Kanaal te water gelaten voor een ludieke badeendenrace. Het is een initiatief van Lionsclub Raalte, ten behoeve van de nieuwbouw van het Hospice in Raalte. Net als vorig jaar belooft de actie een groot succes te worden. Er is mooi weer voorspeld en de meeste loten zijn verkocht dus niets staat een goede race meer in de weg.

Vanaf 13.00 uur zijn er op het Overijssel Kanaal en de Kanaalstraat OZ tussen de Enkbrug en de spoorbrug allerlei activiteiten, met name voor kinderen. Scouting Raalte bouwt een vlot en verzorgt diverse spelletjes. Er zijn twee waterfietsen in de vorm van zwanen waarmee iedereen het water over kan en de brandweer is met een wagen aanwezig. Lions Club Raalte zorgt voor versnaperingen. De opbrengst hiervan ten goede komt aan het Hospice. Ook zijn er leuke badeendjes en nog loten te koop, om te zorgen voor een zo groot mogelijke opbrengst voor het Hospice.

Om 15.00 uur gaan de vijfduizend badeendjes te water. Nabij de Enkbrug worden ze van grote hoogte te water gelaten, om vervolgens richting de finish te gaan. Brandweer Raalte zorgt door inzet van het blusmaterieel voor de aandrijving van de genummerde eendjes. Duikvereniging Cerianthus zorgt ervoor dat er geen eendjes in het riet achterblijven. Het publiek kan vanaf de Kanaaldijk OZ de eendjes komen aanmoedigen.

De nummers van de eenden komen overeen met de nummers van de loten die voor de race zijn uitgegeven. Het badeendje dat als eerste over de finish komt, wint. Degene met het corresponderende lotnummer wordt daardoor de eigenaar van een elektrische fiets ter waarde van 2100 euro. In totaal zijn er ruim dertig prijzen te winnen, waaronder een televisie, een tafelvoetbalspel , waarde- en dinerbonnen, een snelleestraining en een gezichtsbehandeling.

De opbrengst van de badeendenrace gaat naar Stichting De Cirkel. Die wil een nieuw hospice met drie gastenkamers bouwen aan de Monumentstraat, omdat het huidige pand aan de Oude Molenweg niet meer voldoet. Op woensdag 22 oktober maakt Lions Raalte de opbrengst van de race bekend.

Meer informatie is ook te vinden op staging2.lionsclubraalte.nl, staging2.decirkelraalte.nl en staging2.facebook.com/badeendenraceraalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.