afsluitende seizoensact in het lommerrijk

Zondagmiddag 14 september neemt Maalstroom je mee op een rondreis langs hun eigen composities, folk tunes en songs, sterk geworteld in de Ierse en Britse traditionele muziek, gekruid met een paneuropees smaak.

De afgelopen twaalf jaar heeft de band samen gewerkt met cracks uit de folk wereld: Brian Finnegan, Janos Koolen en Wim Poesen en last but not least Jo Freya, de Engelse folkdiva waarmee Maalstroom de 4e cd ‘Meet’ opnam. Regelmatig speelt de band over de grens in Engeland, België en Duitsland.


Enkele quote’s:

fROOTS (Engels wereldmuziekblad): ‘Tightly bound arrangements, evocative playing and judiciously placed notes and quavers abound. These guys do the right things the right way’.


De Volkskrant: ‘Vlak voor de finale op zondagavond zorgde het Nederlandse kwartet Maalstroom met de Schotse zangeres en saxofoniste Jo Freya voor de fijnzinnigste verrassing van Folkwoods 2009: prachtig gearrangeerde en sprankelend vertolkte composities voor rietblazers (klarinet en sax), viool, gitaar en percussie. Met dit overwegend eigen werk wordt nieuw gebied ontgonnen in de grensstreek tussen folk, jazz en klassiek.

Maalstroom bestaat uit:

• Michel Duijves – klarinet en basklarinet

• Job Cornelissen – zang en percussie

• Paul Pallesen – gitaar, bouzouki en achtergrondzang

• Gilles Rullmann – 5-snarige viool en zang

Tijd: zondag 14 september om 14:30

Locatie: Amfitheater Het lommerrijk in het Pastoorsbos, achter de dorpskerk

Toegang: € 6,- , kinderen tot 13 jaar gratis. Tip: houd bij slecht weer de website in de gaten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.